Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Saksøker AirBnB for diskriminering

Bosetningen Qedumim på Vestbredden. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)
Bosetningen Qedumim på Vestbredden. Boligeierne her er utestengt fra AirBnB. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)
Gruppesøksmål mot AirBnB etter jøder ikke lenger får leie ut boliger på Vestbredden.

Fire advokater har levert inn et gruppesøksmål mot AirBnB etter at det USA-baserte selskapet besluttet å utestenge jøder som leier ut eiendom på Vestbredden fra tjenesten sin, skriver avisen Jerusalem Post.

AirBnB driver ikke selv med utleie, men formidler private overnattingsplasser i 191 land. Nå har de utestengt jøder fra å leie ut eiendom på Vestbredden.

– Lovverket i Israel forbyr diskriminering basert på stedet hvor du bor. Det AirBnB har gjort er uten tvil diskriminering basert på hvor du bor, sier advokat Aviel Flint, partner i advokatfirmaet Yossi Levy & Co.

Søksmålet ble initiert av Ma’anit Rabinovich, en beboer i bosetningen Kida, som har leid ut gjesterom gjennom AirBnB. Det er ventet at 200 jødiske utleiere i Vestbredden vil bli med på gruppesøksmålet. Advokatene deres mener dette tilfellet av diskriminering er svært grovt, siden AirBnB opererer i en rekke andre omstridte områder. Kun jøder på Vestbredden blir straffet.

MIFF som organisasjon tar ikke stilling for eller imot jødiske bosetninger på Vestbredden. Men når AirBnB, etter press fra blant annet Fagforbundet, gjennomfører ensidige straffetiltak mot jøder og ingen andre i verdens mange omstridte områder, gjenkjenner vi den heslige diskrimineringen.

– AirBnB svartelister jødiske boliger i Judea og Samaria – ikke palestinske boliger, ikke boliger i tyrkisk-okkuperte Kypros, i Marokko-okkuperte Sahara, ikke i Tibet eller Krim. AirBnBs tiltak er selve definisjonen på antisemittisme. Ingen bør bruke deres tjenester, skriver Michael Oren, medlem av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset.

Er du enig? Klikk her for å skrive under på MIFFs internasjonale underskriftskampanje: I stopped using AirBnB when they started to discriminate Jews (lenke til change.org). Del lenken med flest mulig!


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart