Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

USAs spesialutsending: – All organisert Israel-boikott er jødehat

Elan Carr. (Skjermdump fra Facebook/US Dep. State)
Elan Carr. (Skjermdump fra Facebook/US Dep. State)
- Vi kommer til å fokusere uavbrutt på å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme, sa Elan Carr da han på torsdag startet i jobben som spesialutsending for å bekjempe antisemittisme.

Torsdag 11. april 2019 ble den amerikanske advokaten Elan Carr (50) tatt i ed som «Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism» (Spesialutsending for å overvåke og bekjempe antisemittisme) i en seremoni i det amerikanske utenriksdepartementet.

I talen han holdt etterpå sa han dette om oppdraget han har fått:

– Vi kommer til å fokusere uavbrutt på å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme. Utenriksministeren [Mike Pompeo] kunne ikke har vært mer tydelig da han sto foran 18.000 aktivister på AIPAC-konferansen for bare to uker siden. Han erklærte – og jeg siterer: «Antisionisme er antisemittisme«. Det vil være vårt kamprop når vi nå går videre for å bekjempe dette eldgamle problemet, som dessverre er økende, og som må bekjempes. Vi er svært stolte over at dette departementet og denne administrasjonen har fokus, på en enestående måte, på å gjøre nettopp det.

Utenriksminister Mike Pompeos tale på AIPAC-konferansen i Washington D.C. 25. mars 2019.

NBC News skriver i en artikkel publisert 12. april at Carr omtalte organisert boikott av varer produsert i israelske bosetninger som antisemittisme.

– Individuelle personer har rett til å kjøpe eller ikke kjøpe det de selv ønsker, men hvis det er en organisert kampanje for å økonomisk kvele staten Israel, da er det antisemittisme, sa Carr, ifølge NBC News.

Spesialutsendingen slo fast at boikott av varer fra jødiske bosetninger er antisemittisme dersom man bare er villig til å kjøpe varer fra jødenes arabiske naboer.

– Dersom to samfunn lever side om side og man nekter å kjøpe fra jøder, men vil kjøpe fra ikke-jøder, da er det ganske så klart hva dette er, sa Carr.

Carrs erklæring kom rundt 24 timer etter at Omar Barghouti, grunnlegger og leder for den såkalte BDS-kampanjen mot Israel, ble nektet av amerikanske myndigheter å gå ombord på et fly som skulle ta ham fra Tel Aviv til USA. Der skulle han blant annet tale på to universiteter og en synagoge.

– Dette er ikke en… du vet… lurvete gruppe. Den er organisert. BDS-bevegelsens erklærte mål er å skade Israels økonomiske velstand og frata landet legitimitet, sa Carr. – Dette er antisemittisme.

https://www.facebook.com/usdos/videos/415188119048075/

Her kan du se et utdrag av talen Elan Carr holdt torsdag 11. april.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart