Elan Carr. (Skjermdump fra Facebook/US Dep. State)
Elan Carr. (Skjermdump fra Facebook/US Dep. State)

USAs spesialutsending: – All organisert Israel-boikott er jødehat

- Vi kommer til å fokusere uavbrutt på å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme, sa Elan Carr da han på torsdag startet i jobben som spesialutsending for å bekjempe antisemittisme.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Torsdag 11. april 2019 ble den amerikanske advokaten Elan Carr (50) tatt i ed som «Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism» (Spesialutsending for å overvåke og bekjempe antisemittisme) i en seremoni i det amerikanske utenriksdepartementet.

I talen han holdt etterpå sa han dette om oppdraget han har fått:

– Vi kommer til å fokusere uavbrutt på å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme. Utenriksministeren [Mike Pompeo] kunne ikke har vært mer tydelig da han sto foran 18.000 aktivister på AIPAC-konferansen for bare to uker siden. Han erklærte – og jeg siterer: «Antisionisme er antisemittisme«. Det vil være vårt kamprop når vi nå går videre for å bekjempe dette eldgamle problemet, som dessverre er økende, og som må bekjempes. Vi er svært stolte over at dette departementet og denne administrasjonen har fokus, på en enestående måte, på å gjøre nettopp det.

Utenriksminister Mike Pompeos tale på AIPAC-konferansen i Washington D.C. 25. mars 2019.

NBC News skriver i en artikkel publisert 12. april at Carr omtalte organisert boikott av varer produsert i israelske bosetninger som antisemittisme.

– Individuelle personer har rett til å kjøpe eller ikke kjøpe det de selv ønsker, men hvis det er en organisert kampanje for å økonomisk kvele staten Israel, da er det antisemittisme, sa Carr, ifølge NBC News.

Spesialutsendingen slo fast at boikott av varer fra jødiske bosetninger er antisemittisme dersom man bare er villig til å kjøpe varer fra jødenes arabiske naboer.

– Dersom to samfunn lever side om side og man nekter å kjøpe fra jøder, men vil kjøpe fra ikke-jøder, da er det ganske så klart hva dette er, sa Carr.

Carrs erklæring kom rundt 24 timer etter at Omar Barghouti, grunnlegger og leder for den såkalte BDS-kampanjen mot Israel, ble nektet av amerikanske myndigheter å gå ombord på et fly som skulle ta ham fra Tel Aviv til USA. Der skulle han blant annet tale på to universiteter og en synagoge.

– Dette er ikke en… du vet… lurvete gruppe. Den er organisert. BDS-bevegelsens erklærte mål er å skade Israels økonomiske velstand og frata landet legitimitet, sa Carr. – Dette er antisemittisme.

https://www.facebook.com/usdos/videos/415188119048075/

Her kan du se et utdrag av talen Elan Carr holdt torsdag 11. april.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart