Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fredag skal tingretten avgjøre om han har kommet med hatefulle ytringer mot jøder

Tore Tvedt. (Foto: Privat, Facebook)
Tore Tvedt skal møte i Aust-Telemark tingrett fredag 7. juni.

I februar tok statsadvokaten ut tiltale mot Tore Tvedt for brudd på straffelovens forbud mot diskriminerende eller hatefull ytring. «Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse, religion eller livssyn,» skriver statsadvokat Tomasz Edsberg

I 2006 fikk Tvedt 45 dagers betinget fengsel for å jødehets i et VG-intervju. Etter at han ble frifunnet i lagmannsretten, bestemte Høyesterett til slutt å bekrefte den betingende fengselsdommen.

Nå blir det ny rettsrunde for Tvedt. Påtalemyndighetene har funnet at han har

  • omtalt jøder som «reptiler» og «parasitter» som burde fjernes av landet på sin nettside.
  • publisert «insinuasjoner om at jøder lyver om utryddelsene av jøder under den andre verdenskrig for å oppnå økonomisk vinning og/ eller fremme jøders posisjon i samfunnet»
  • omtalt regjeringens Handlingsplan mot antisemittisme 2016-2020 som «hjernevask av barnehagebarn til jødedyrkere» og at «planens hensikt er: Å lede det nordisk/germanske norske folk til utryddelse!».

Følgende sitat av Tvedt også tatt med i tiltalen som MIFF har mottatt fra Aust-Telemark tingrett: «Den internasjonale jødedommen skjelver i knærne ved tanken på at Donald Trump skal få makt nok til å gjennomføre sine valgløfte og da spesielt den om ‘Drain the Swamp!’. Den treffer jødenes kontroll med finans, media og politikk midtskips som en atomtorpedo og vekker minner fra Hitler-Tyskland sitt forsøk på å drenere den europeiske sumpen for den internasjonale parasittkulturen de mente ødela kontinentet. Vi får håpe Trump lykkes der Hitler mislyktes.»

Tvedts artikler blir publisert sammen med parolen «Bli med i Vigrids Nordiske Sivilisasjonskamp eller bli slaktet som fortjent!»

Tiltalen mot Tvedt gjelder ikke bare skriverier på hans egen nettside, men også en e-post han sendte til en rekke barnehager og skoler i slutten av 2016, totalt 1329 adresser ifølge statsadvokaten. Emnet til e-posten var «Hjernevask av barnehagebarn til jødedyrkere – En Kritisk Vurdering». I teksten ble jøder blant annet omtalt som «parasitter» og det ble insinuert at jøder lyver om utryddelsene av jøder under den andre verdenskrig for å oppnå økonomisk vinning.

Statsadvokaten viser til paragraf 79 i straffeloven som sier at straffeutmålingen kan bli forlenget dersom «en tidligere domfelt person på ny har begått en straffbar handling av samme art som han tidligere er dømt for».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart