Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gir 33 millioner kroner til å beskytte jødene i Malmö

To privatpersoner har donert over 30 millioner kroner til å sikre jødene og synagogen i Malmö. (Foto: Wikipedia)
Hvert år utsettes den jødiske befolkningen for flere titalls antisemittiske hendelser.

To filantroper har har donert over 33 millioner kroner til å beskytte jødene i den svenske byen Malmö. Lennart Blecher, som er jødisk, og Dan Olofsson, som ikke er det, besluttet å donere pengene for å «skape litt håp i den jødiske befolkningen».

– Selv om politikerne ikke gjør noe, så skal de føle at det er mennesker som er villige til å stå opp for dem, forteller Olofsson til avisen Dagens Nyheter.

Donasjonen kommer samtidig som den svenske regjeringen forbereder en internasjonal konferanse i Malmö om bekjempelse av antisemittisme. Det er også planlagt å åpne et holocaust-museum i den svenske byen.

Malmö, en by hvor en tredjedel av innbyggerne kommer fra muslimske land, har en jødisk befolkning på flere hundre. Hvert år utsettes de for flere titalls antisemittiske hendelser. Under årets 1. mai-tog i byen ropte tilhengere av partiet Sosialdemokratene at de skulle «knuse sionismen». Malmös tidligere ordfører ledet prosesjonen. Hendelsen førte til fordømmelse fra det jødiske miljøet i byen. Også statsminister Stefan Lofven fordømte ropene på 1. mai.

Kommentator Sofia Nerbrand mener det er galt at private må betale for jødenes sikkerhet i Malmö. Hun mener dette må være det offentliges ansvar.

«Det er urimelig at medlemmer av det jødiske samfunnet skal finansiere grunnleggende sikkerhet for å beskytte seg selv mot angrep. Dette er en grunnleggende oppgave for staten og kommunen», skriver hun i avisen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart