Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

15,6% av italienerne tror ikke holocaust fant sted

Nesten ti millioner italienere mener Holocaust aldri har skjedd, viser en ny undersøkelse. (Foto: Faris Algosaibi/Flickr)
I 2004 var det bare 2,7% som ikke trodde på jødeutryddelsene.

Mer enn 15 prosent av italienerne mener at holocaust aldri har skjedd, viser en ny spørreundersøkelse. Det som kanskje er enda mer alarmerende er at i 2004 hadde bare 2,7 prosent en slik mening, skriver avisen Jerusalem Post.

– Disse tallene beviser at vår oppfatning og våre advarsler om hva som skjer i landet er korrekt, sier Ruth Dureghello, leder av det jødiske miljøet i Roma.

Siden 1989 har det Roma-baserte forskningsinstituttet Eurispes spurt det italienske folket om en rekke generelle emner, samt aktuelle saker. I 2020-utgaven ble respondentene spurt flere spørsmål om jøder og antisemittisme.

Mer enn én av seks svarte at de ikke trodde at holocaust hadde skjedd. Det er mer enn fem ganger så mange som da samme spørsmål ble stilt i 2004.

– At stadig flere fornekter holocaust viser at det er et akutt behov for en dyp refleksjon i samfunnet vårt – vi kan begynne med kulturinstitusjonene – om tilstanden i samfunnet vårt, spesielt blant unge mennesker, sier Dureghello.

Ifølge Eurispes er fornektelsen av holocaust størst blant sentrum-venstre velgere (23,5%) og tilhengere av den populistiske Femstjernesbevegelsen (18,8%). Omtrent en tredel av dem som identifiserer seg som sentrum-høyre eller høyreorienterte velgere svarer i spørreundersøkelsen at de tror jødene kontrollerer økonomi, de finansielle institusjonene og nyhetene.

61 prosent svarer at de ser på antisemittisme som et reelt problem i Italia.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart