Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

15,6% av italienerne tror ikke holocaust fant sted

Nesten ti millioner italienere mener Holocaust aldri har skjedd, viser en ny undersøkelse. (Foto: Faris Algosaibi/Flickr)
I 2004 var det bare 2,7% som ikke trodde på jødeutryddelsene.

Mer enn 15 prosent av italienerne mener at holocaust aldri har skjedd, viser en ny spørreundersøkelse. Det som kanskje er enda mer alarmerende er at i 2004 hadde bare 2,7 prosent en slik mening, skriver avisen Jerusalem Post.

– Disse tallene beviser at vår oppfatning og våre advarsler om hva som skjer i landet er korrekt, sier Ruth Dureghello, leder av det jødiske miljøet i Roma.

Siden 1989 har det Roma-baserte forskningsinstituttet Eurispes spurt det italienske folket om en rekke generelle emner, samt aktuelle saker. I 2020-utgaven ble respondentene spurt flere spørsmål om jøder og antisemittisme.

Mer enn én av seks svarte at de ikke trodde at holocaust hadde skjedd. Det er mer enn fem ganger så mange som da samme spørsmål ble stilt i 2004.

– At stadig flere fornekter holocaust viser at det er et akutt behov for en dyp refleksjon i samfunnet vårt – vi kan begynne med kulturinstitusjonene – om tilstanden i samfunnet vårt, spesielt blant unge mennesker, sier Dureghello.

Ifølge Eurispes er fornektelsen av holocaust størst blant sentrum-venstre velgere (23,5%) og tilhengere av den populistiske Femstjernesbevegelsen (18,8%). Omtrent en tredel av dem som identifiserer seg som sentrum-høyre eller høyreorienterte velgere svarer i spørreundersøkelsen at de tror jødene kontrollerer økonomi, de finansielle institusjonene og nyhetene.

61 prosent svarer at de ser på antisemittisme som et reelt problem i Italia.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart