Lara Kollab har mistet sin medisinske lisens etter å ha spøkt om å gi jødiske pasienter feil medisin. (Foto: Facebook)

Antisemittisk lege som truet med å gi jøder feil medisin mistet lisensen sin

Lara Kollab publiserte antisemittisk innhold i sosiale medier.

En lege i Ohoi i USA har mistet sin medisinske lisens etter at hun truet med å gi jødiske pasienter «feil medisin», skriver avisen Israel Hayom.

Lara Kollab, som er utdannet i osteopatisk medisin, mistet i 2019 jobben sin på en klinikk i Cleveland, etter at ble offentlig kjent at hun hadde publisert antisemittisk innhold på det sosiale mediet Twitter i flere år. Hun oppfordret sine følgere gjentatte ganger om å «ødelegge jødenes hjem». I tillegg ba hun arabiske land om å forenes for å «ødelegge terror-nazistaten Israel».

I den mest urovekkende meldingen spøkte hun om å gi jødiske pasienter feil medisin med vilje. «Jeg skal med vilje gi alle yahood [jøder] feil medisiner», skrev hun på Twitter. Det skapte sterke reaksjoner da saken først ble kjent.

Mandag 24. august ble Kollab tvunget til å levere inn sin medisinske lisens, etter at den ble inndratt av helsetilsynet i den amerikanske delstaten.

Kollab har i ettertid beklaget kommentarene sine og skrev «de tingene jeg skrev representerer ikke hvem jeg er» i et brev til helsemyndighetene. Det var til liten nytte. Myndighetene mente hun ikke var skikket til å være lege.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart