Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestiner pågrepet i Norge for terror mot jødisk restaurant i Paris i 1982

Det var denne restauranten i Paris som ble angrepet av palestinske terrorister i 1982. Dette bildet er fra 2005, ett år før den ble stengt ned. Nå er en palestiner bosatt i Norge siktet for å ha deltatt i terrorangrepet. (Foto: Wikipedia)
Walid Abdulrahman Abu Zayed har bodd i Norge siden 1991.

Palestineren Walid Abdulrahman Abu Zayed er pågrepet i Skien etter at fransk politi har knyttet ham til et terrorangrep mot en jødisk restaurant i Paris i 1982 der seks personer ble drept. Han er begjært utlevert til Frankrike.

– Vi har i dag pågrepet en norsk statsborger i Skien. Arrestasjonen har bakgrunn i den europeiske arrestordren etter begjæring fra Frankrike, sier seniorrådgiver Annette Aamodt i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet.

Mannen i 60-årene flyttet til Norge i 1991 med sin kone og fire barn. Siden har han blitt norsk statsborger. Han ble først siktet i saken av fransk politi i 2015, men den gang ville ikke Norge utlevere han til Frankrike. Samtidig ble ikke saken straffeforfulgt i Norge, siden den var foreldet etter norsk lov.

Nå håper franske myndigheter at Abu Zayed vil bli utlevert, fordi Norge nylig ratifiserte den nordisk-europeiske arrestordren. Fransk politi mener den norske statsborgeren var delaktig i angrepet på restauranten Chez Jo Goldenberg i den jødiske bydelen Marais i den franske hovedstaden.

Det ble kastet en håndgranat inn i restauranten og det ble avfyrt over 70 skudd mot kunder og ansatte. Seks personer ble drept og 22 såret. Angrepet ble utført av terrorgruppen Abu Nidal og fransk politi mener Abu Zayed var en av de mest brutale morderne i den palestinske terrorgruppen.

Abu Zayed nekter straffeskyld og påstår at han aldri har vært i Paris.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart