FNs generalsekretær António Guterres får pris for å stå opp mot antisemittisme og hat. (Foto: FN)

FN-sjef får pris for kamp mot antisemittisme

FNs generalsekretær Antonio Guterres, som nylig oppfordret til å bekjempe hat og antisemittisme i verden, er årets mottaker av Theodor Herzl-prisen, skriver Israel Hayom. Det er første gang prisen, som deles ut av World Jewish Congress, gis til en FN-leder. Prisen blir utdelt i en virtuell seremoni.

– I tillegg til COVID-19 har et annet virus spredt seg: Antisemittisme og hat i mange former, sa Guterres, som fortalte at det var skremmende å se nynasister marsjere i gatene.

– Vi må kjempe sammen mot hat i alle slags former, la han til.

Den årlige Theodor Herzl-prisen anerkjenner personer som promoterer Herzls idealer for en sikrere og mer tolerant verden for jøder. Den østerriksk-jødiske journalisten er mannen som grunnla den politiske sionismen.

Blant tidligere mottakerer vinner vi den tyske forbundskansleren Angela Merkel og USAs valgte president Joe Biden. USAs tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, mottok den prestisjetunge prisen av World Jewish Congress i fjor. Da kritiserte hun deler av FN, som årets prisvinner leder, for å være for ensidig i sin kritikk av Israel.

– FNs partiskhet mot Israel har lenge undergravet fredsarbeidet. Israel er ikke i ferd med å forsvinne – når verden anerkjenner dette, så vil fred være mulig, sa den tidligere amerikanske FN-ambassadøren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart