Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk teolog: – Dersom muslimene ønsker å leve i fred og sikkerhet, må de bli kvitt jødene

Mraweh Nassar
Palestineren Mraweh Nassar på Kanal 9/ Qanat TV 10. februar. (Skjermdump via Memri)
En palestinsk teolog uttrykte sin drøm om folkemord på jøder på en tyrkisk tv-kanal.

Palestineren Mraweh Nassar er en islamsk lærd. Onsdag 10. februar deltok han på Kanal 9/ Qanat TV, en tyrkisk tv-stasjon.

– Den mest farlige fienden er jødene. Alle de andre fiendene av [den palestinske] saken er lakeiene til jødene nå. Allah gjorde denne saken klar [i Koranen]: ‘Dere skal finne at den sterkeste i fiendskap mot de troende vil være jødene.’ De vil fortsette å bekjempe dere, inntil du vender ryggen til din religion, dersom de er i stand til det, innledet Nassar.

Han fortsatte med å sitere hadithen, som også Hamas-bevegelsen siterer i sitt charter, hvor det uttrykkes en drøm om at naturen skal hjelpe muslimer med å drepe jøder.

– Etter [jødene] er drept, i tiden til Isa [muslimenes navn for Jesus, som de tror vil komme tilbake til jorden i endetiden], vil muslimer oppleve sine beste dager, fordi det ikke lenger vil være jøder på jorden, sa Nassar.

Ifølge den islamske teologen vil det være en herlig tid, full av rikdom og velstand.

– Ingen vil trenge hjelp, fordi verden vil være renset for jøder, sa Nassar. Det er Memri som har oversatt og publisert klippet.

En hovedfaktor i arabernes og palestinernes konflikt med Israel er jødehatet som er innebygd i islam. Jødene har ifølge islamske teologer «ingen rett overhodet» til å eie en «minste del av» Israel. Les de sjokkerende eksemplene på jødehat som kom fram under en samling for sunni-muslimske topp-teologer.

Det ble heldigvis tatt et sterkt oppgjør med jødehat i Vest-Europa etter at nazistene var nedkjempet på slutten av andre verdenskrig. I dag er “antisemitt” en av de verste merkelappene du kan gi et menneske. I andre deler av verden har ikke dette oppgjøret kommet. Snarere tvert imot.

Går vi til Europas nærmeste naboer i sør, araberne i Nord-Afrika og Midtøsten, opplevde jødene sterkt intensiverte diskriminering, trakassering og vold etter at krigen var slutt, og spesielt etter at europeiske kolonimakter trakk seg ut. Dette reduserte antallet jøder i den arabiske verden fra omlag 1 million til under 10.000 de siste 75 år. De jødiske samfunnene i Egypt og Irak, med tre tusen år gamle røtter, hadde for 75 år siden et folketall som til sammen var større enn 200.000 mennesker. I dag er det mindre enn hundre jøder igjen i Egypt, kanskje en håndfull jøder igjen i Irak.

Jødenes flukt fra Nord-Afrika og Midtøsten er den ukjente mørke historien som utfoldet seg lenge etter at Hitlers gassovner hadde sluknet. Den ble drevet fram av den ideologiske alliansen som var skapt mellom nazistiske, arabiske og islamistiske ledere i mellomkrigstiden. Alliansen skjøt nye skudd også etter 1945. SS-menn på flukt fra straffeforfølgelse i Europa slo seg ned i Egypt og fikk rådgiverstillinger i den egyptiske hæren. Muslimer fra Bosnia, som hadde kjempet på nazistenes side, kastet seg noen få år senere inn i krigen mot den gjenopprettede jødiske staten. Dette kan du lese mer om i boken som MIFF utga i 2013, Halvmåne og hakekors.

Den ideologiske allianse fortsetter også i dag. Mein Kampf er fortsatt en bestselger i arabiske land. Hitlers bok og konspirasjonsløgnene og falskneriet i Zions vises protokoller ligger åpent for salg i bokkioskene. Oppvigleri til hat mot jøder og mot Israel blir hovedtema i tv-serier som sendes i beste sendetid og får store seertall.

Fra nesten alle land i Europa kommer det meldinger om en ny bølge antisemittiske uttrykk og voldsangrep som vi ikke har sett sidestykke til siden andre verdenskrig. I Norge og Sverige ser vi de samme tendensene. Jøder flykter fra Malmø. Norske jøder har opplevd skudd mot synagogen i Oslo, molotovcocktail mot synagogen i Trondheim og dødstrusler. I januar 2009 singlet det av glass i Oslos gater. De anti-jødiske og anti-israelske opptøyene var en norsk mini Krystallnatt, da det ble gjort skade for millioner av kroner. Les mer i artikkelen Krystallnatten er nær oss.

Jødehatet i Europa vokser i gammel antisemittisk og kristen judeofiendtlig jordbunn med ny gjødning fra Midtøsten. I store deler av den muslimske innvandrerbefolkningen  i Europa er antijødiske holdninger sterkt utbredt. For noen år siden rapporterte Jyllandsposten at jødiske barn i Danmark blir bedt om å flytte bort fra strøk med mange muslimer over på andre skoler, for å unngå trakassering av arabiske medelever. Dette er bare ett av utallige eksempel på at jødenes situasjon i Europa blir stadig tøffere. Muslimenes hat og konspirasjoner blir vannet av en flodbølge med anti-jødisk propaganda fra arabisk satelitt-tv, internettvideoer og moskéer.

Å ikke støtte Israel og Israels rett til selvforsvar i en slik situasjon, vitner om skremmende forakt for jødisk liv.

Klikk her for å bli medlem av MIFF nå


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart