Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

UNRWA skal undersøke anklager om antisemittisme blant ansatte

Lærere ved UNWRA-skoler anklages for å spre antisemittisme i sosiale medier. UNRWA sier de skal etterforske anklagene mot ti av deres ansatte. Dette bildet er fra UNRWAs jenteskole Dheisheh i Betlehem. (Foto: Miriam Alster/Flash90)
Over 100 ansatte i FN-organisasjonen skal ha publisert antisemittisk innhold.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) skal etterforske ti av deres lærere og ansatte, etter at de er blitt anklaget for å fremme hatytringer og antisemittisme online, skriver Israel Hayom.

Det var i forrige uke at den Genève-baserte FN-kritiske organisasjonen UN Watch kom med en rapport som påstod at over 100 UNRWA-ansatte offentlig hadde publisert voldelig og antisemittisk innhold i sosiale medier, til tross for at UNRWA ifølge seg selv har «nulltoleranse for å spre hat».

For eksempel skal Nahed Sharawi, som jobber som mattelærer på en UNRWA-skole på Gazastripen, ha publisert en video i sosiale medier av Adolf Hitler med det han kalte «inspirerende sitater for å berike og opplyse tankene dine». En annen UNWRA-lærer, Husni Masri, delte antisemittiske konspirasjonsteorier om at jødene kontrollerer verden, at de var ansvarlig for koronapandemien og at de ønsker å utslette islam. Dette er lærere som jobber med å lære opp palestinske barn og unge i FN-drevne skoler.

UNRWA anklager UN Watch for å overdrive omfanget av antisemittisme i sine egne rekker og påstår at bare 10 av de 22 som ble navngitt i rapporten til UN Watch jobber for FN-organisasjonen. De sier samtidig at de har iverksatt en «grundig etterforskning for å avklare om de faktisk har brutt organisasjonens regler for bruk av sosiale medier».

Leder av UN Watch, Hillen Neuer, mener UNWRA ikke gjør nok.

– Det faktum at UNRWAs utdanningssystem gjentatte ganger har ansatt og satt inn lærere som hyller Hitler og sprer hat og terrorisme er problemet, sier Neuer, som mener UNRWA må tak i de grunnleggende problemene.

– Å slette et innlegg på Facebook fjerner ikke hatet i hjertet og hodet til disse lærenerne. Det løser rett og slett ikke problemet. Palestinske barn fortjener å bli beskyttet mot hat og rasisme fra lærerne. Nulltoleranse i skoler betyr at du fjerner rasistene fra klasserommet, forteller han.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart