Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Dømt til livstid i fengsel for brutalt drap på holocaust-overlevende

Mireille Knoll ble brutalt myrdet i sitt eget hjem. Her fotografert sammen med sønnen sin. (Foto: Privat)
Jødiske Mireille Knoll ble brutalt myrdet i sitt eget hjem. Her fotografert sammen med sønnen sin. (Foto: Privat)
Yacine Mihoub ropte «Allahu akbar» mens kan knivstakk Mireille Knoll til døde.

I mars 2018 ble 85 år gamle Holocaust-overlever Mireille Knoll knivstukket til døde og satt fyr på i sin egen leilighet i Paris. Drapet sjokkerte Frankrike og førte til en stor debatt om antisemittisme i landet. Nå er hennes tidligere muslimske nabo Yacine Mihoub dømt for drapet. Han er dømt til livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse på 22 år, skriver Times of Israel.

Gjerningsmannen, som Knoll hadde kjent siden han var en liten gutt, skal ha ropt «Allahu akbar» mens han knivstakk henne 11 ganger, ifølge dommen. 85-åringens kropp ble delvis brent da leiligheten hennes ble satt i brann.

Alex Carrimbacus, den andre tiltalte, ble frikjent for drap, men funnet skyldig i tyveri med et antisemittisk motiv. Han ble dømt til 15 års fengsel.

I dommen står det at angrepet på 85-åringen startet som et ran, som ble drevet av antisemittisme og fordommer om at alle jøder var så rike. Det fikk Mihoub til å tro at offeret hadde «en skjult formue» i hjemmet sitt.

Drapet vakte også avsky siden Knoll led av Parkinsons og ikke kunne bevege seg uten assistanse. I retten sa Knolls sønn Daniel at moren hans slapp Mihoub inn i leiligheten fordi han i årevis hadde gjort småjobber for henne.

– Hun forventet aldri at personen som hun hadde beskyttet og hjulpet i så mange år skulle bli hennes bøddel, sa sønnen under rettssaken.

I sin siste uttalelse til retten henvendte Carrimbacus seg til Knolls familie og sa han angret på at han ikke forhindret angrepet og drapet, som av franske påtalemyndigheter ble beskrevet som «ekstremt brutalt».

Frankrike har den største jødiske befolkningen i Europa, rundt 500.000, og har vært rammet av en rekke antisemittiske angrep i løpet av de siste årene.

I mars 2011 skjøt og drepte islamisten Mohamed Merah en lærer og tre barn ved den jødiske skolen i Toulouse. Fire år senere ble fire personer drept i en gisseltaking på et jødisk supermarked i Paris. Gjerningsmannen var en medskyldig av de to brødrene som drepte 12 personer i angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

I 2017 ble en ortodoks jødisk kvinne i 60-årene, Sarah Halimi, drept da hun ble kastet ut av et vindu i leiligheten sin i Paris av en muslimsk nabo. Også den gangen skrek gjerningsmannen «Allahu akbar». Gjerningsmannen ble likevel ikke dømt for drapet, da retten mente han ikke var strafferettslig tilregnelig. Drapet skjedde mens han var under påvirkning av narkotika.

Kjennelsen gjorde offerets familie rasende, så vel som jødiske grupper, og fikk den franske presidenten Emmanuel Macron til å oppfordre til en endring i fransk lov som gjør mennesker ansvarlig for voldelige forbrytelser mens de er påvirket av narkotika.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart