Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hyller Chelsea for deres kamp mot antisemittisme

Chelsea-eier Roman Abramovich og Israels president Isaac Herzog på Stamford Bridge. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Israels president Isaac Herzog møtte Chelsea-eier Roman Abramovich på Stamford Bridge.

Søndag 21. november møttes Israels president Isaac Herzog og Chelsea-eier Roman Abramovich på klubbens stadion Stamford Bridge i London. Herzog hyllet Abramovich for at han bruker Premier League som en plattform i kampanjen mot antisemittisme, skriver avisen Israel Hayom.

Herzog sa også at Chelsea er et lysende eksempel på hvordan sport og lag kan være en kraft for det gode og bidra til en mer tolerant fremtid. For det er fortsatt et problem med antisemittisme og rasisme i idretten.

– Kulturen og politikken i sport bringer til tider frem det verste i mennesker. Vi har sett antisemittiske, rasistiske og voldelige hendelser både på innsiden og utsiden av stadioner. Og vi har sett idrettsutøvere som nekter å konkurrere mot eller håndhilse på deres israelske konkurrenter, sier Herzog.

Abramovich har finansiert kampanjen «Si nei til antisemittisme», et inititativ startet av Chelsea for å bekjempe hat mot jøder. Abramovich og Herzog deltok også på en utstilling til minne om Holocaust ved Imperial War Museum i London. Chelsea-eieren har vært med og finansiert utstillingen.

Ifølge avisen var det første gang siden 2018 at Abramovich var på stadionen til klubben han eier. I 2018 bytte han statsborgerskap fra russisk til israelsk. Med over 100 milliarder kroner i formue ble han Israels rikeste person.

Bytte av statsborgerskap skjedde etter at Abramovich ikke lenger fikk visum til Storbritannia etter en diplomatisk konflikt mellom London og Moskva.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart