Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Norge fordømmer antisemittisme i FN

Miloon Kothari har fått i oppgave å etterforske Israel for menneskerettighetsbrudd. Samtidig sprer han antisemittisme. (Foto: FN)
FN-etterforsker Miloon Kothari mener sosiale medier styres av en «jødisk lobby» og stiller spørsmål ved Israels rett til å være et FN-land.

Presser øker mot FN-etterforsker Miloon Kothari om å gå av på grunn av antisemittiske utspill, etter at han refererte til «den jødiske lobbyen» i et intervju med nettstedet Mondoweiss. Kothari sa at sosiale medier i stor grad var «styrt av en jødisk lobby». Han stilte også spørsmål ved hvorfor Israel var et medlemsland i FN, skriver Jerusalem Post.

Den indiske menneskerettighetseksperten er en av tre medlemmer i «The United Nations Independent International Commission of Inquiry on the Occupied Palestinian Territory, including East Jerusalem, and in Israel», som ble opprettet i 2021 og som skal gi ut rapporter to ganger i året. Israel har anklaget kommisjonen for å være partisk mot Israel.

Utspillet fra Kothari tyder på at kritikken er berettighet. President i FN omstridte menneskerettighetsråd, Federico Villegas, sier at han forstår at kommentaren fra Kothari tolkes som en antisemittisk uttalelse.

Anklager om en «jødisk lobby» som kontrollerer mediene, banker og andre deler av samfunnet er en gammel antisemittisk forestilling.

En rekke land har kritisert uttalelsen fra FN-etterforskeren. Simon Manley, Storbritannias FN-ambassadør i Genève, sier at Kotharis spørsmålstegn ved Israels FN-medlemskap og påstander om at en jødisk lobby kontrollerer sosiale medier er «uakseptable og støtende».

Onsdag 3. august kom også Norges FN-ambassade i Genève med en klar fordømmelse av Kothari og hans antisemittiske utspill.

– Norge er dypt bekymret over nylige kommentarer fra Miloon Kothari […]. Vi står opp mot antisemittisme i enhver form, skriver de på Twitter.

Hillel Neuer i den FN-kritiske organisasjonen UN Watch, takker Norge for fordømmelsen og lister opp alle land som har tatt avstand fra Kothari:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart