Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nesten 150.000 holocaust-overlevende bor i Israel

Besøkende på Yad Vashem, minnesmerket for jødene drept under holocaust, den 16. april 2023. (Foto: Flash90)
Den eldste holocaust-overlevende som bor i Israel er 118 år, mens den yngste er 76 år.

Det bor nesten 150.000 holocaust-overlevende i Israel, ifølge statistikk publisert av Holocaust Survivors’ Rights Authority i forkant av den jødisk holocaust-minnedagen, skriver Jewish News Syndicate.

Ifølge statistikken er 1161 av de totalt 147.199 holocaust-overlevende over 100 år. Rundt 31.000 er over 90 år gamle, mens snittalderen er 85 år. Den eldste holocaust-overlevende i Israel er 118 år, mens den yngste er 76 år. 521 av immigrantene som har kommet fra krigsherjede Ukraina er holocaust-overlevende.

Jom Hashva, minnedag over holocaust og heltemot, er en jødisk minnedag til minne om ofrene for nazismen. I Israel er det en nasjonal helligdag. Minnedagen starter i år på kvelden mandag 17. april og varer til kvelden tirsdag 18. april.

Klokken 10 på formiddagen israelsk tid tirsdag vil en sirene ule over hele landet i to minutter, til minne om de seks millioner jødene som ble drept av nazistene og deres kollaboratører under andre verdenskrig.

Et av de sentrale temaene ved årets markering er jødisk motstand under holocaust, siden det er 80 år siden opprøret i Warszawagettoen i 1943.

Haifa har den største populasjonen av holocaust-overlevende i Israel, etterfulgt av Jerusalem og Tel Aviv. Rundt 63% av de holocaust-overlevende i Israel ble født i Europa. Et betydelig antall holocaust-overlevende kom også fra utenfor Europa, som Marokko, Algerie, Libya, Tunisia og Irak.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart