Alyza D. Lewin. (Skjermdump fra YouTube)

– Sionisme er en integrert del av jødisk identitet

- Når du diskriminerer mot en sionist, diskriminerer du mot en jøde på grunnlag av hans eller hennes identitet, sier Alyza D. Lewin.

30. april avholdt UK Lawyers for Israel et Zoom-møte med Alyza D. Lewin, lederen for The Louis D. Brandeis Center for Human Rights Under Law. Lewin fortalte om flere grove eksempler fra USA hvor jøder er blitt utestengt eller straffet for å støtte den jødiske staten Israels eksistens.

Juristen mener slike tilfeller blir rammet av anti-diskrimineringslover som forbyr forskjellsbehandling på grunnlag av nasjonalt opphav eller identitet.

– Sionisme er ikke en politisk overbevisning, det er en sentral del av hvem disse personene er som jøder. Så dersom du retter tiltak mot noen på grunn av sionisme, diskriminerer du dem på grunnlag av nasjonalt opphav, og det er ulovlig, argumenterer Lewin.

Det amerikanske utdanningsdepartementet krevde nylig fra University of Vermont at universitetet anerkjenner og adresserer antisionistisk trakassering som en form for nasjonal opprinnelsesdiskriminering basert på felles opphav.

Se hele foredraget til Lewin her:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart