Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rødt-politiker mener drapsforsøk på jøder er «ingenting»

Ahmed Mansara var 14 år da han ble dømt for to drapsforsøk. Her er han på vei inn i rettslokalet i november 2016. (Foto: Flash90)
Omtaler knivstikking av jøder som "ingenting".

Rødt-politiker Sofia Rana, som er ansatt i Antirasistisk senter, skriver på Facebook et innlegg om Ahmed Mansara, som siden 2015 har sittet i israelsk fengsel. Hun mener fengslingen viser at palestinerne blir «behandlet som dyr» av Israel.

«Jeg klarer ikke å slutte å tenke på denne gutten. Han ble fengslet i en alder av 12 i 2015 og har sittet inne i et israelsk fengsel, for ingenting, siden», skriver hun.

Det som Rana omtaler som «ingenting» dreier seg om knivstikking av en 13 år gammel jøde og 25 år gammel jøde i Jerusalem. Manasrah, som var 13 og ikke 12 da han utførte terrorangrepet, uttalte etter angrepet at målet hans var å «knivstikke jøder».

Han utførte angrepet sammen med sin 15 år gamle fetter Hassan Manasra. Hassan ble skutt og drept da han forsøkte å knivstikke en politimann under angrepet, mens 13 år gamle Ahmad ble skadet da han ble truffet av en bil i det han forsøkte å flykte fra åstedet.

Denne videoen viser det brutale angrepet til de palestinske tenåringene:

Overvåkingsvideo viste hvordan de to fetterne løp med kniv og knivstakk 13 år gamle Naor Shalev. Han ble kritisk skadet i angrepet, men overlevde så vidt. De to tenåringene knivstakk også en 25-åring, som ble alvorlig skadet i angrepet.

Palestinske myndigheter påstod at 13 år gamle Manasrah var henrettet av Israel. Så publiserte Israel bilder av 13-åringen på sykehus, hvor han fikk behandling for skadene han pådro seg da han ble påkjørt.

Manasrah ble i 2016 dømt til 12 års fengsel for to drapsforsøk. Israelsk høyesterett reduserte senere dommen til 9,5 år i fengsel.

Sofie Ranas innlegg på Facebook om Ahmad Manasrah.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart