Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hatefull oppvisning i Oslo i helgen

Tagging på t-banestasjonen på Furuset som oppfordrer til folkemord på jøder.
Lørdag ropte tusenvis av mennesker i Oslo om å utslette staten Israel. Etterpå ble det tagget en oppfordring om et nytt folkemord på jøder.

I helgen var det en stor pro-palestinsk markering i Oslo, hvor store folkemengder blant annet ropte «From the river to the sea, Palestine will be free». Det et slagord som tar til orde for å utslette Israel og erstatte landet med en palestinsk stat.

I land som Tyskland er slagordet forbudt, men her i Norge står tusenvis av mennesker å roper det ut midt i hjertet av hovedstaden.

Etterpå samlet demonstranter seg utenfor butikkjedene Burger King og Starbucks med oppfordring om å boikotte dem. En av demonstrantene sa til TV2 at de ønsker å boikotte bedriftene fordi de er israelske, men både Burger King og Starbucks er amerikanske selskaper.

Og søndag ble t-banestoppet på Furuset tagget med budskapet: «Hitler startet det. Vi avslutter det». Det Mosaiske Trossamfund skriver i et innlegg på Facebook at de opplever at hat og demoniseringen utvikler seg og øker i omfang i Oslo.

«Nesten alle de politiske partiene i Norge signerte nylig på et opprop mot antisemittisme, og de har alle forpliktet seg til å bekjempe antisemittisme i Norge.

5 dager senere opplever vi at nordmenn taktfast roper i kor om utslettelse av Israel, på selveste Karl Johans gate. Det tagges med løfter om å fortsette Hitlers arbeid. Jøder skal utryddes. Hendelser med hakekorsflagg endte opp uten at politiet eller påtalemyndighetene har tatt ut tiltale. Det er ikke grunn til å tro de vil gjør noe med det nå heller», skriver DMT.

De reagerer på at demonstrasjonen ble støttet av LO, Den Norske Kirke, Fagforbundet, Norsk Folkehjelp og en rekke andre organisasjoner. DMT trekker paralleller mellom den store pro-palestinske demonstrasjonen lørdag og den antisemittiske taggingen på Furuset like etterpå.

«Det er den hatefulle demonstrasjon som ledet til denne grafittien om utryddelse av jøder», skriver Det Mosaiske Trossamfund.

De viser også til en pro-palestinsk markering i Bergen, hvor en av appellantene opplevde å bli pepet ut da han kritiserte Hamas.

I Bergen var det en appellant som uttalte seg kritisk til Hamas. Den lokale LO-representanten ble pepet ut og skreket til, og måtte, av hensyn til egen sikkerhet, avbryte innlegget og ha politieskorte bort fra demonstrasjonen da han omtalte 7. oktober som et terrorangrep.

– Grusomme ting skjer når gode mennesker tier, skriver DMT til slutt.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart