Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Arkivet snur om «Holocaustdagen» etter at MIFF påpekte navneendring og faktafeil

Arkivet i Kristiansand. (Foto: arkivet.no)
En offentlig finansiert stiftelse fjerner navnet Holocaustdagen, og demoniserer heller den jødiske staten med anklage om folkemord, meldte MIFF 8. januar. Kort tid senere ble artikkelen på nettsiden til Arkivet fjernet.

Arkivet i Kristiansand markedsfører seg selv som et «freds- og menneskerettighetssenter». De siste årene har stiftelsen mottatt omkring 20 millioner kroner i statlig, fylkeskommunal og kommunal støtte.

Mandag 8. januar eksponerte MIFF en artikkel på nettsiden til Arkivet hvor det ble meldt at Holocaustdagen for framtiden skal hete «Markering for menneskeverdet.

Arkivet skrev: «På grunn av alt som skjer i Midtøsten og fordi mange – av ulike grunner – opplever begrepene vanskelig å holde fra hverandre, har vi i år valgt å kalle arrangementet Markering for menneskeverdet i stedet for Holocaustdagen. Dette er ikke gjort for å vanne ut innholdet – Holocaust er fremdeles et viktige element i arrangementet – men som freds- og menneskerettighetssenter har vi et ansvar for absolutt alle mennesker, og vi ønsker at flest mulig skal føle seg inkludert og ivaretatt. «Navneendringen» er et ledd i inkluderingsprosessen.»

Arkivet skrev også: «Verden er skjør, tiden vi lever i er krevende. Det er utfordrende å snakke og undervise om Holocaust når Midtøsten blør, og mennesker lider og mister livet i et tempo og omfang vi ikke har sett siden andre verdenskrig. Nettopp derfor er det så viktig i år å markere menneskeverdet og snakke om Holocaust og andre folkemord.»

MIFF kritiserte dette i klare ordelag. Hvem er det som ikke føler seg «inkludert og ivaretatt» dersom Holocaustdagen markeres? Er det kanskje folk som bærer på noe av det samme hatet?

Vi påpekte også at en lang rekke kriger har hatt mye høyere dødstall per måned enn krigen mellom Israel og Hamas etter 7. oktober 2023.

Kort tid etter at MIFF publiserte vår sak mandag ettermiddag, fjernet Arkivet artikkelen sin fra nettsiden. Men MIFF skrev ut en PDF av siden, som du kan åpne ved å trykke her.

Mandag kveld rykket Arkivets direktør ut i Fædrelandsvennen med en beklagelse.

– Teksten som ble publisert, var ikke kvalitetssikret. Formuleringene var uheldige, og det var ikke dekning for dem med tanke på opplegget knyttet til Holocaustdagen, sier Kristine Storesletten Sødal til regionavisen.

– Vi skal markere Den internasjonale Holocaustdagen med et eget arrangement 27. januar. Vi endrer selvsagt ikke navnet på denne dagen. Det ville vært utenkelig. Jeg beklager det som har skjedd. Jeg er veldig lei meg for dette, legger hun til.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart