Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flere voldelige angrep mot jøder i Europa

En jødisk mann ble knivstukket og alvorlig skadet i Zürich 2. mars. (Foto: Twitter/X)
En ultraortodoks mann ble knivstukket og alvorlig skadet av en tenåring som ropte "død over alle jøder".

De siste dagene har det vært voldelige angrep mot jøder i flere europeiske byer. Lørdag kveld ble en ultraortodoks mann knivstukket og alvorlig skadet i den sveitsiske byen Zürich av en tenåring, skriver Times of Israel.

Angriperen, som bare var 15 år gammel, ropte antisemittiske slagord både før og under angrepet. Han skal blant annet ha ropt «død over alle jøder». Den 15 år gamle gjerningspersonen ble pågrepet på åstedet etter kort tid.

Det 50 år gamle offeret ble fraktet til sykehuset med alvorlige skader. Sykehuset har opplyst om tilstanden til offeret skal være stabil.

Politiet i Zürich sier de etterforsker om angrepet var motivert av antisemittisme. Den sveitsiske foreningen for jødiske samfunn sier i en uttalelse til sveitsisk media at de er «svært sjokkert» over angrepet.

Organisasjonen sier at selv om fysiske angrep på jøder i Sveits er sjeldent, så opplever de at situasjonen er spent med økende antisemittisme verden over. Politiet i Sveits har nå økt sikkerheten rundt landets jødiske institusjoner.

Dagen før var det også et angrep på en 62 år gammel jødisk mann i den franske hovestaden Paris. 62-åringen, som gikk med det jødiske hodeplagget kipa, ble angrepet av en ukjent mann da han var på vei ut av en synagoge i byen.

– Vi gjør alt vi kan for å pågripe gjerningspersonen i dette avskyelige angrepet, sier Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin.

Et vitne til hendelsen sier gjerningspersonen slo til det jødiske offeret, som mistet bevisstheten og ramlet i bakken. Vitnet har også fortalt at gjerningspersonen ropte antisemittiske slagord under angrepet.

Det har vært en kraftig økning i antisemittiske hendelser i kjølvannet av Hamas sitt angrep på Israel 7. oktober og den påfølgende krigen. I Frankrike ble det registrert 1676 antisemittiske handlinger i 2023, sammenlignet med 436 året før. I Sveits økte det med 68% i 2023, det aller meste etter 7. oktober.

Angrep mot jøder og jødiske mål er økende over hele Europa.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart