Hva israelske arabere forlanger

Israelske arabere forlanger "likhet". Det betyr at Israel skal opphøre å være en stat med jødisk flertall og at jødene igjen skal bli et hjemløst folk på jorden. Denne artikkelen er fra 1994. Men innholdet er dessverre enda mer aktuelt nå.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I oktober 1994 ble det holdt et symposium på Tel Aviv universitet. Emnet for symposiet var «Arabisk politikk i Israel ved et veikryss». Man skulle kaste lys over hvordan den politiske innstillingen til de israelske araberne er i lys av utviklingen den seinere tida. (Dette er altså arabere som bor i selve Israel og er israelske statsborgere.)
Det var ca. et dusin arabiske talere, og litt færre jødiske. Samtlige arabere forlangte, ifølge et referat Yoash Tsiddon hadde i Jerusalem Post av begivenheten, «likhet nå». Det betyr at Israel må oppgi zionismen og bli «en virkelig to-nasjonal stat».

Araberne sa at det var helt klart at jødene var de aggressive, som har jaget araberne fra sine hjem. På denne bakgrunnen har jødene to valg: Enten å godta arabernes «storsinnede» tilbud om at jødene kan få bli boende under arabisk herredømme, eller ta ansvaret for uunngåelige følgene. Når den palestinske staten snart er dannet i Gaza og på Vestbredden, vil de israelske araberne være de eneste araberne som er under israelernes støvler. Det er både udemokratisk og uakseptabelt. -Og dette var altså standpunktet til alle de arabiske talerne, også noen som er medlemmer av zionistiske partier.

De israelske talerne brukte stort sett tida til å forsøke å fortelle hva araberne skulle ha ment, og det var noe helt annet og mer fredelig enn det araberne virkelig sa. Dr. Raphael Israeli, som er en meget talefør israeler på høyresiden, sa seg uenig i tonen i debatten. Han ble praktisk talt stoppet av møtelederen.

Mediene viste stort sett liten interesse, selv om nesten alle de arabiske «stjernene» var der, inkludert dr. Ahmed Tibi. Han er rådgiver for Yassir Arafat. [Det var i 1994. Nå er han medlem av Knesset, Israels «Storting».] Men da symposiet var over, sa en av lederne i det israelske Arbeiderpartiet, som hadde vært til stede: «Dette kravet om likhet nå kan utgjøre en av de største farene for vår eksistens. Og det kommer på denne sida av den grønne linjen.»

Så langt ifølge referatet i Jerusalem Post. Den grønne linjen er grensen mellom selve Israel og Vestbredden/Gaza, som på israelske kart har vært farget grønn (i motsetning til vanlige landegrenser, som er røde).

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart