Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Likhet for jøder og arabere?

"Likhet for alle" er et kjernebegrep i arabisk språkbruk. Det betyr først og fremst at Israel skal opphøre å være en jødisk stat. Det viktigste punktet i den forbindelsen er at jøder ikke må ha noen større rett til innvandring i Israel enn andre folk. Jødisk fortrinnsrett til Israel er nemlig rasisme, intet mindre.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I denne «likheten» inngår det også at de araberne som har flyktet fra Israel (i 1948), skal kunne velge om de vil «vende hjem» og få tilbake sine eiendommer, eller få full erstatning for eiendommer de mistet.

Det som aldri er med i de tilsynelatende uangripelige tankerekkene, er bl. a. følgende grunnleggende fakta:

Tradisjonelt har jødene utgjort ca. 2 % av befolkningen i det tradisjonelt arabiske området. I dag er jødene i praksis fordrevet fra 99,8 % av dette området. Israel er på størrelse med et fylke som Hedmark, og ca. halvparten er ørken. Det som i virkeligheten har skjedd, er at det jødiske folket har sikret seg fortrinnsrett til 0,2 % av det arabiske området (Israel er ikke større) etter å ha mistet sine tidligere hjem, i den arabiske verden og i resten av verden. Det har flyktet vesentlig flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel.

Jødene har vært diskriminert og forfulgt i århundrer ikke bare i Europa, men også i den arabiske verden.

PLO har vært på en rekke toppmøter sammen med arabiske land. Der forlanger man full erstatning fra Israel til alle arabere som har lidt tap. Men de samme araberne har ikke en gang vært villige til å diskutere noen form for erstatning til jødiske flyktninger fra arabiske land.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart