Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Markerte uavhengighetsdagen i protesttog

Rundt to tusen israelske arabere valgte å markere uavhengighetsdagen onsdag på en litt utradisjonell måte. Deltakerne arrangerte "Nakba-dagen", for å markere den "katastrofen" de mener staten Israels opprettelse ble for araberne. Seremonien ble avholdt i den øde landsbyen Umm al-Zinat i Nord-Israel, en landsby som ble rasert under krigshandlingene i 1948. "Vi må ikke gi opp retten til å vende tilbake. Deres uavhengighetsdag er en tragedie for oss", lød en av de mange bannerne som ble tatt i bruk. Samtlige var også med på en protestmarsj, og flere arabere holdt taler, hvor de understreket tragedien ved statsdannelsen. Flere arabiske Knesset-medlemmer var med på arrangementet. Under seremonien ble navnet på 531 landsbyer som ble rasert eller forlatt under uavhengighetskrigen i 1948, lest høyt for folkemengden. Rundt 150 ultraortodokse jøder valgte også å bruke fridagen til å protestere mot den israelske staten, i Ramat Beit Shemesh nær Jerusalem. I et haredistrøk i hovedstaden, flagget man med palestinske PLO-flagg, for å markere "Nakba-dagen", i følge Yedioth Aharonoth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart