Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Arabisk dommer nekter å synge Israels nasjonalsang

Ved avskjedsseremonien for høyesterettspresident Dorit Beinisch nektet høyesterettsdommer Salim Joubran å synge «Hatikva», Israels nasjonalsang. Det har provosert politikere på høyresiden.

Joubran, som er den eneste dommeren i høyesterett fra den arabiske minoriteten, har ikke forklart hvorfor han valgte å ikke synge med på nasjonalsangen under seremonien. Joubran stod på scenen sammen med de andre dommerne da Hatikva ble spilt. Høyreorienterte representanter i Knesset reagerer kraftig på dette, og skrever at Joubran får sparken.

Venner av dommeren sier det var på prinsipielt grunnlag at Joubran ikke sang med på nasjonalsangen.

 

Sterke reaksjoner

Knesset-medlem Michael Ben Ari, som representerer det mest høyreorienterte partiet National Union, sier han planlegger å fremme et «Joubran-lovforslag». Ben Ari foreslår å nekte dommere som ikke har avtjent militærtjeneste eller siviltjeneste å bli utnevnt til høyesterett, forteller Ha’aretz.

Knesset-medlem David Rotem, fra partiet Israel Beiteinu leder grunnlov, lov og rettferdighetskomiteen. Han sier han planlegger å be justisminister Yaakov Neeman å avskjedige Joubran. Knesset-medlem Moshe Feiglin fra Likud mener Joubran bør gi fra seg sitt israelske identifikasjonskort, med andre ord gi opp sitt israelske statsborgerskap, og kun ha status som en som har permanent oppholdstillatelse.

 

Demokratiet må ha plass også til dette synspunktet

Mange arabiske innbyggere nekter å synge Israels nasjonalsang fordi den kun refererer til jøder og den jødiske sjelens lengsel etter det hellige landet.

Zahava Gal-On, leder i Meretz, kom til Joubrans forsvar. Hun sier at et demokrati må ha større respekt for mennesker enn for symboler. Hun mener slike «lojalitetsprøver» som enkelte på høyresiden kjemper for undergraver demokratiet.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart