Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Politiet har avdekket 180 ulovlige våpen i arabiske byer

Ulovlige våpen konfiskert av IDF på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Ulovlige våpen konfiskert av IDF på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: IDF)
De siste årene har stadig flere arabere i Nord-Israel samlet ulovlige våpen, opplyser israelsk politi. Hittil i år er 180 ulovlige våpen og mer en 50 håndgranater konfiskert.

Dette er en del av en kampanje for å redusere kriminalitet og dødsfall forteller politiet.

– Bruk eller besittelse av ulovlige våpen er en kreft som sprer seg gjennom samfunnet vårt. Konfiskering av våpen er blitt en viktig sak for oss, forteller Michael Shafshek til Jerusalem Post. Han er leder i det nordlige politidistrikt.

 

Inndro over 900 i fjor

Shafshek forteller at kampanjen ble startet sist år, da politiet konfiskerte mer enn 900 ulovlige rifler, pistoler og håndgranater. Våpnene blir gjerne brukt av kriminelle i forbindelse med forretnings- eller familieproblemer, og de blir brukt for å gjøre folk redde.

 

Dødsulykker i bryllup

Håndvåpen fører også ofte til dødsulykker i arabiske lokalsamfunn. Ulovlige våpen blir avfyrt ved bryllup og andre feiringer, en praksis noen arabiske ledere prøver å motvirke.

– Bruken av slike våpen fører ofte til skader på eiendom eller personer, sier en politimann i det nordlige distriktet. Han forteller om et bryllup i Majdal Krum i vestlige Galilea for noen måneder siden, da brudgommens bror døde da folk skjøt for å feire bryllupet. Flere mistenkte ble arrestert og blir straffeforfulgt.

Politimenn i nord sier at de siste årene har flere ulovlige våpen blitt hamstret av lokale innbyggere. Informasjon samlet inn av politiet indikerer 557 tilfeller der ulovlige våpen ble brukt.

 

Tusenvis av ulovlige våpen i Israel

Til tross for alle våpnene som er inndratt, innrømmer politiet at det fortsatt er tusenvis av ulovlige våpen i landet. Politiet mener ulovlige våpen er større problem blant arabere i Israel enn blant andre grupper i landet. De forteller at noen av våpnene er stjålet fra privatpersoner og fra militære lagre. Andre er hjemmelaget og noen er smuglet inn i Israel fra Vestbredden.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart