Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arabisk soldat fikk æresmedalje på Uavhengighetsdagen

Et av IDFs moderne sanitetskjøretøy. (Foto: IDF)
Et av IDFs moderne sanitetskjøretøy. (Foto: IDF)
- Jeg ønsket bare å forsvare landet, sier den arabiske mannen fra Øst-Jerusalem. Han må holde sin tjeneste i forsvarsstyrkene skjult for araberne i lokalsamfunnet.

En arabisk mann fra Øst-Jerusalem gjør som stadig flere israelske arabere gjør. Han tjenestegjør i IDF. Men han kan ikke ta med seg uniformen sin hjem, og ingen av naboene vet at han tjenestegjør i hæren. Kun hans onkel og hans nære familie kjenner til valget han har tatt.

På torsdag, i løpet av Uavhengighetsdagen, vil «S» sammen med 120 andre soldater motta æresmedaljer for fremragende tjeneste av president Shimon Peres. «S» vil få sin medalje på grunn av alle farene han har trosset for å kunne bli en del av den israelske hæren.

– Jeg ønsket å tjenestegjøre og jeg ønsket å forsvare landet. Jeg ønsket å tjenestegjøre for å kunne gjøre noe godt med livet mitt, forklarer soldaten til Jerusalem Post.

Brødre følger etter
Den universitetsutdannede araberen meldte seg inn i militæret da han merket hvor begrensede muligheter det var for tilfredsstillende arbeid i sitt nærmiljø. Med et ønske om å gjøre karriere i IDF, vervet han seg til førstegangstjeneste. Kun israelske jøder har verneplikt (tre år for gutter og to år for jenter), men mange arabere, beduinere og drusere velger også å melde seg til tjeneste.

Forskjellen for beduinerne og druserne på den ene siden, og araberne på den andre siden, er at sistnevnte gruppe ofte må skjule sin tjeneste for sine aller nærmeste. Særlig vanskelig er det for arabere fra Jerusalem, der det arabiske miljøet ofte er mer anti-israelsk enn andre steder i Israel. «S» sier han ikke kjenner til noen andre arabere fra Øst-Jerusalem som tjenestegjør i IDF, bortsett fra to av hans brødre som nylig vervet seg. Det fylte ham med «stolthet».

«Stor ære» å møte Peres
Soldaten gleder seg til å møte president Shimon Peres, et møte han kaller for «en stor ære». Stor medieoppmerksomhet rundt æresprisen hans er litt uvant for ham, sier han.

«S» tjenestegjør i en beduinavdeling som sanitetssoldat. Også hans brødre vil tjenestegjøre i beduinavdelinger i IDF. Nå ønsker han å være en god rollemodell for brødrene, gjennom å være en dyktig soldat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart