Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

– Allmenn verneplikt vil bli en historisk forandring

Men statsminister Benjamin Netanyahu fastholder at Likud må vise ansvarlighet, for å bevare koalisjonsregjeringen.

Netanyahu understreket under et møte med Likuds Knesset-gruppe søndag at alle israelere må gjennomføre førstegangstjenesten, og at de som ikke gjør det vil bli møtt med «negative konsekvenser». Men dette «må bli gjort med ansvarlighet, for å bevare den nasjonale enheten», sa han.

– Alle må dele på byrden. Vi vil tilby positive insentiver for dem som tjenestegjør og negative til dem som unngår tjenesten.

Likuds Knesset-politiker Danny Danon sa under møtet at også araberne må inkluderes i den allmenne verneplikten, dersom regjeringen skal ha noe håp om at Høyesterett skal akseptere det nye lovforslaget som måtte komme.

Kan akseptere Kadimas krav
Lørdag hintet også Netanyahu om at han kan komme til å akseptere Kadimas ultimatum om å implementere Tal-komiteens anbefalinger i den nye vernepliktsloven. Det viktigste prinsippet for det største regjeringspartiet er at maks 1.500 ultra-ortodokse jødiske bibelskolestudenter skal slippe unna militærtjenesten hvert år. Dermed kan det se ut til at statsministeren snart vil møte med Kadima-formann Shaul Mofaz, for å diskutere utnevnelsen av en ny kommisjon som skal lage et utkast til den nye loven.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart