Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelsk araber angrepet med kniv

Skjermdump fra Ynetnews.com.
Skjermdump fra Ynetnews.com.
En 27 år gammel mann fra Nord-Israel ble knivstukket mens gjerningsmannen ropte ”død over araberne”. Likevel har han ikke mistet troen på fredelig sameksistens mellom jøder og arabere.

Politiet sier det var hatkriminalitet den israelske arabiske mannen på 27 år fra Nord-Israel ble utsatt for mens han var på jobb i Herzliya mandag, ifølge Ynetnews.com.

– Jeg så døden i øynene, sier offeret til avisen.

– En jødisk mann med kippa kom gående mot meg mens jeg var på jobb på morgenen. Da jeg snudde meg mot ham, så jeg at han var på vei bort til meg. Så knivstakk han meg i skulderen mens han ropte: ”Død over araberne!” Jeg løp av sted fordi jeg følte jeg var i fare, og han løp etter meg flere meter før han flyktet fra stedet, forteller 27-åringen.

Han slapp fra angrepet med lettere skader, og ble utskrevet fra sykehus mandag kveld, og deretter avhørt av politiet om hva han opplevde.

I løpet av bare noen timer etter angrepet lyktes politiet i å pågripe gjerningsmannen, en 35 år gammel mann fra Herzliya. Han har tilstått å ha begått angrepet av nasjonalistisk motiverte grunner. Til tross for den sjokkerende opplevelsen, forteller offeret at han fortsatt har den samme troen på fredelig sameksistens mellom jøder og arabere som tidligere.

– Det er første gang noe slikt skjer med meg. Innbyggerne i Herzliya er gode og respektable folk. Jeg har aldri tenkt en tanke om å skade en jøde, fordi jeg tror på sameksistens mellom jøder og arabere. Denne saken betyr ikke at alle jøder er rasister. Hvis én mann blant en million er rasist, er det ikke noe man kan gjøre med det, sier han.

Saken har likevel gjort at han sliter med frykt for å vende tilbake til jobben sin. Han vil kjempe for at gjerningsmannen får en rettferdig straff i rettsvesenet. Han reagerer på at politiet har uttalt at angriperen skal ha vært mentalt ustabil, og appellerer til at dette ikke må frita ham fra ansvaret for det mannen mener var et reelt drapsforsøk. Han mener det ikke ville være tvil om at den skyldige ville blitt stilt til ansvar dersom det var en araber som hadde knivstukket en jøde, og poengterer viktigheten av en rettferdig dom også når det er motsatt, som i dette tilfellet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart