Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Det israelske politiets nyeste avdelingsdirektør er muslimsk araber

Jamal Hakrush er påtroppende avdelingsdirektør i det israelske politiet. (Foto: Politiet)
Jamal Hakrush er påtroppende avdelingsdirektør i det israelske politiet. (Foto: Politiet)
Jamal Hakrush skal lede 1.300 politifolk i en nyopprettet avdeling. Den skal bekjempe kriminalitet i belastede deler av det israelsk-arabiske samfunnet.

Det er første gang en muslimsk araber utnevnes til en så høy stilling i det israelske politiet, ifølge Times of Israel. Stillingen som avdelingsdirektør er den nest høyeste i systemet, noe som betyr at Hakrush bare får den nasjonale politidirektøren som sin overordnede.

Jamal Hakrush kommer fra landsbyen Kafr Kanna i Galilea og har bak seg en lang karriere i det israelske politiet. Avdelingen hans opprettes for å forsterke kampen mot den uforholdsmessig høye mengden kriminalitet i det israelsk-arabiske samfunnet.

Da politidirektør Roni Alsheich kunngjorde planen tirsdag i Knesset, uttalte han at dette er nødvendig på grunn av den ”skremmende høye” statistikken over vold i hjemmene, drap, illegale våpen og andre forbrytelser i de arabiske områdene. Selv om de israelske araberne bare utgjør 21 prosent av befolkningen i landet, står de for 58 prosent av kriminaliteten i landet, 55 prosent av drapsforsøkene, 47 prosent av tyveriene og 27 prosent av narkotikasalget, ifølge Alsheich. Han kommenterer tallene slik:

– Dette bildet er ikke bare til bekymring for politiet, men også for det arabiske samfunnet. Det finnes et sterkt ønske om å styrke politiets nærvær i det arabiske samfunnet. Jeg har møtt flere titalls lokale arabiske ledere og oppdaget at viljen til dette er stor. ”Bare send inn politiet med det samme”, sier de.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart