Mamoon Qashoa publiserte dette bilde av seg selv på Facebook. Da haglet hatmeldingene inn. (Foto: Privat)
Mamoon Qashoa publiserte dette bilde av seg selv på Facebook. Da haglet hatmeldingene inn. (Foto: Privat)

Hetset på det groveste for dette bildet

Israelsk-arabiske Mamoon Qashoa (19) har valgt å spille fotball for det israelske landslaget.

Den talentfulle unge israelsk-arabiske fotballspilleren Mamoon Qashoa har valgt å spille for det israelske U19-landslaget. Det er det ikke alle som liker. Da 19-åringen publiserte et bilde av seg selv i den israelske landslagsdrakten, flommet hatet over.

I løpet av kort tid kom det over 2000 kommentarer på Facebook-siden hans. De aller fleste kommer med grov hets og beskylder 19-åringen for forræderi. Andre velger å la raseriet gå utover jøder. Noen publiserer bilder av hakekors og Adolf Hitler.

De fleste kommentarene kommer fra personer bosatt i arabiske land.

Qashoa, som kommer fra den israelsk-arabiske byen Tira, signerte i sommer også en kontrakt med den israelske fotballklubben Hapoel Haifa. Ifølge arabiske medier skal 19-åringen tidligere ha lovet å spille fotball for det palestinske landslaget.

Til tross for kontroversene rundt valget av landslag er Qashoa langt fra den første israelske araberen til å spille for det israelske landslaget. Flere titalls andre har gjort det før ham. Blant andre Zahi Armeli, en av de mest kjente israelsk-arabiske fotballspillerne gjennom tidene. Han spilte for Israels landslag fra 1982 til 1986.

Armeli er også en legende i den israelske fotballklubben Maccabi Haifa. Han er tidenes målscorer for den israelske toppklubben med sine 90 mål på 179 kamper.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart