Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinske myndigheter truer arabere i Jerusalem til ikke å delta i lokaldemokratiet

Jerusalem. (Foto: premasagar, flickr.com)
Jerusalem. (Foto: premasagar, flickr.com)
I forrige valg var det kun 1 prosent av araberne med stemmerett som deltok.

30. oktober er det kommunevalg i Jerusalem. De arabiske innbyggerne i byen blir truet til å holde seg borte fra valglokalene.

– Alle innbyggere i Jerusalem som deltar i lokalvalget vil bli definert som en som har forlatt nasjonen, hjemlandet og religionen, heter det i en fatwa fra muftien i Jerusalem, sjeik Muhammad Ahmad Hussein. Han er innsatt i jobben av PA-president Mahmoud Abbas og er den fremste religiøse lederen i palestinske selvstyremyndigheter. Husseins uttalelse må oppfattes som en klar trussel på liv og helse i en kultur hvor det å forlate religionen islam tradisjonelt har betydd dødsstraff.

– Å delta i valget kan signalisere en de facto anerkjennelse av israelsk styre og suverenitet i Jerusalem, advarte PLOs sentralstyre for noen uker siden.

– De som deltar i valget er forrædere som skader de palestinske verdiene, heter det i et åpent brev publisert i de arabisk-språklige avisene nylig, skriver den israelske Jerusalem-eksperten Nadav Shragai i en artikkel publisert 22. august.

Ved forrige kommunevalg deltok kun 1 prosent av de arabiske innbyggerne med stemmerett, skriver Nir Hasson i den venstreorienterte avisen Ha’aretz. Fordi veldig få arabere har deltatt i tidligere valg, etablerer Jerusalem kommune veldig få valglokaler i de arabiske bydelene. Shragai mener israelske myndigheter bør bruke stor innsats på å gjøre det lett for araberne å stemme og sørge for best mulig sikkerhet slik at de som vil delta i lokaldemokratiet ikke må bøye av for trusler.

For første gang på flere tiår stiller en arabisk liste til valg ved årets kommunevalg i Jerusalem. Ramadan Dabush fra Sur Baher i Øst-Jerusalem er leder for listen «Jerusalem for Jerusalemitter». Han tror de fleste araberne i byen ønsker å forbli del av et forent Jerusalem under israelsk kontroll. Dabush håper å bli valgt til kommunestyret for å kunne kjempe for økte budsjettmidler til de arabiske bydelene.

Omkring 630.000 innbyggere i Jerusalem har stemmerett, ifølge Shragai. Omkring 31 prosent av dem er arabere. (Omkring 41 prosent av innbyggerne i Jerusalem er arabere, men mange av dem er barn og tenåringer uten stemmerett.)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart