Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk araber blir styreleder i Israels største bank

Bank Leumi er Israels største bank. Her fra en filial i Giv'atayim utenfor Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)
Samer Haj-Yehia blir den første israelske araberen til å lede storbanken Leumi.

Nylig ble det skapt historie i det israelske banksystemet, da Samer Haj-Yehia ble valgt som styreleder for Bank Leumi. Han blir dermed den første israelsk araberen til å lede en israelsk bank, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Samer Haj-Yehia har sittet i bankens styre og i diverse komiteer de siste fire og et halvt årene. Han overtar som styreleder etter David Brodet. En av hans viktigste oppgaver som styreleder blir å finne en ny administrerende direktør, etter at Rakefet Russak-Aminoach nylig trakk seg fra jobben.

Samer Haj-Yehia er den første israelsk-araberen til å sitte som styreleder i en israelsk bank.

– Bankverdenen har gått gjennom betydelige endringer de siste årene, og vi vil ta grep for å sikre Leumis posisjon som en ledende, innovativ og suksessfull bank, sier den nye styrelederen i en pressemelding.

48-åringen har en doktorgrad i økonomi fra Massachusetts Institute of Technology. I tillegg til å sitte i styret i Leumi sitter Haj-Yehia også i styret til Hadassah medisinske senter, Rådet for høyere utdanning og i flere store kjøpesenter i Israel.

Fremtredende personer i det israelsk-arabiske miljøet har uttalt seg om hvor viktig utnevnelsen av den nye styrelederen er. Knesset-representant Ahmad Tibi sier utnevnelsen av Haj-Yehia ene og alene er basert på hans kvalifikasjoner – ikke fordi noen vil være snille.

– Samer er veldig talentfull. Han har brutt en barriere og blir en rollemodell for unge i det arabiske samfunnet. Han er rett person på rett sted, sier Tibi.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart