Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Bank Leumi er Israels største bank. Her fra en filial i Giv'atayim utenfor Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)

Israelsk araber blir styreleder i Israels største bank

Samer Haj-Yehia blir den første israelske araberen til å lede storbanken Leumi.

Nylig ble det skapt historie i det israelske banksystemet, da Samer Haj-Yehia ble valgt som styreleder for Bank Leumi. Han blir dermed den første israelsk araberen til å lede en israelsk bank, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Samer Haj-Yehia har sittet i bankens styre og i diverse komiteer de siste fire og et halvt årene. Han overtar som styreleder etter David Brodet. En av hans viktigste oppgaver som styreleder blir å finne en ny administrerende direktør, etter at Rakefet Russak-Aminoach nylig trakk seg fra jobben.

Samer Haj-Yehia er den første israelsk-araberen til å sitte som styreleder i en israelsk bank.

– Bankverdenen har gått gjennom betydelige endringer de siste årene, og vi vil ta grep for å sikre Leumis posisjon som en ledende, innovativ og suksessfull bank, sier den nye styrelederen i en pressemelding.

48-åringen har en doktorgrad i økonomi fra Massachusetts Institute of Technology. I tillegg til å sitte i styret i Leumi sitter Haj-Yehia også i styret til Hadassah medisinske senter, Rådet for høyere utdanning og i flere store kjøpesenter i Israel.

Fremtredende personer i det israelsk-arabiske miljøet har uttalt seg om hvor viktig utnevnelsen av den nye styrelederen er. Knesset-representant Ahmad Tibi sier utnevnelsen av Haj-Yehia ene og alene er basert på hans kvalifikasjoner – ikke fordi noen vil være snille.

– Samer er veldig talentfull. Han har brutt en barriere og blir en rollemodell for unge i det arabiske samfunnet. Han er rett person på rett sted, sier Tibi.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart