Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Facebook utestengte Netanyahu-kampanjens chatbot i 24 timer

Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlamentet. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Skal ha brutt Facebooks retningslinjer om "hatprat".

Facebook har i dag kunngjort at en chatbot som tilhører statsminister Benjamin Netanyahus offisielle side på Facebook har blitt utestengt midlertidig på grunn av brudd på Facebooks retningslinjer.

Reaksjonen kommer etter at en Facebook Messenger-melding, som på onsdag ble sendt ut av chatboten i forbindelse med Netanyahu og Likud-partiets valgkampanje, hevdet at «araberne vil utslette oss alle – kvinner, barn og menn – og tillate et atombombeutrustet Iran som vil drepe oss».

I meldingen blir velgere oppfordret om å stemme på Likud ved neste ukes Knesset-valg for å hindre dannelsen av en venstreorientert regjering, som den hevder kommer til å inngå partnerskap med arabiske Knesset-medlemmer, skriver Times of Israel.

En chatbot er en programvarebasert robot som etterligner menneskelig kommunikasjon, og har blitt vanlig å bruke av bedrifter for å svare kunder som tar kontakt over Internett.

Dette er meldingen som ble sendt til personer som tok kontakt på Netanyahus Facebook-side onsdag 11. september.

«Etter en grundig gjennomgåelse av aktivitetene til Likud-kampanjens bot, har vi funnet et brudd på våre retningslinjer om hatprat. Vi fant også at boten misbrukte plattformen i perioden den hadde lov til å kontakte personer. Som et resultat har vi midlertidig utestengt boten i 24 timer. Dersom retningslinjene blir brutt flere ganger, vil vi fortsette med å gjøre passende tiltak,» sier en talsperson fra Facebook.

Det var Ayman Odeh, lederen av den arabiske felleslisten som på onsdag reagerte på chatbot-meldingen med å kalle Netanyahu for en «psykopat» da han sendte klagen til Facebook. «I går gikk vi direkte til Facebook og forlangte at de sluttet å gi en plattform til Netanyahus farlige oppvigleri. I dag ser vi resultatet,» sa Odeh etter at utestengelsen ble kjent.

Ayman Odeh er frontfigur for den arabiske felleslisten til Knesset-valget tirsdag. (Foto: Ldorfman / Wikimedia Commons)
Ayman Odeh er leder for den arabiske felleslisten til Knesset-valget tirsdag. (Foto: Ldorfman / Wikimedia Commons)

Likud svarte onsdag på kritikken med å ta avstand fra innholdet i meldingen. Ifølge Likud var det en feil begått av en kampanjemedarbeider, og at teksten ikke var godkjent av statsministeren.

«Statsminister Netanyahu så ikke disse tingene, godkjente dem ikke, er ikke enig med dem, og er imot dem. Da han ble kjent med innholdet ba han om at det umiddelbart ble fjernet,» sa Likud i en uttalelse.

I et radiointervju i dag morges fortsatte Netanyahu med å insistere på at meldingen var en feil begått av en kampanjemedarbeider. «Jeg har venner i arabiske land, jeg har respekt for alle mennesker, uansett om han er muslim eller kristen. Våre relasjoner til den arabiske verden og mine relasjoner til arabiske ledere – ingen israelske ledere har noensinne hatt noe slikt,» sa statsministeren til Reshet Bet, skriver Jerusalem Post.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart