Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu lover midler til å bekjempe voldsbølgen i israelsk-arabiske byer

Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Store protester i den israelsk-arabiske sektor etter over 70 drap så langt i år.

Statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer voldsbølgen som herjer i det israelsk-arabiske samfunnet. Så langt i år er over 70 israelsk-arabere drept. Netanyahu lover nå ressurser til å bekjempe volden, skriver Times of Israel.

– Statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer drapene og volden i den arabiske sektor, sier statsministerens kontor i en uttalelse.

Samtidig oppfordrer Netanyahu landets arabiske befolkning til å samarbeide med politiet. Han ber også om at israelsk-arabiske ledere samarbeider med myndighetene. De siste ukene har det vært store protester mot voldsbølgen i flere israelsk-arabiske byer. Tusenvis deltok i protester i løpet av helgen.

– Vi må alle handle ansvarlig og samarbeide for å bekjempe volden.

I tillegg til at over 70 personer er drept så langt i år er flere alvorlig skadet i en rekke skyteepisoder, knivstikkinger og andre voldsepisoder i det israelsk-arabiske samfunnet. Flere av drapene har vært oppgjør mellom kriminelle, men også tilfeldig forbipasserende er skutt og drept i skuddvekslinger.

Politiet undersøker åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble skutt og drept i byen Nasaret. (Foto: Politiet)

Selv om araberne i Israel bare utgjør rundt 20 prosent av befolkningen, er langt over halvparten av ofrene i drapssaker arabere. Senest for få dager siden ble to brødre og en tredje person drept i et oppgjør med skytevåpen.

Arabiske ledere har anklaget det israelske politiet for å ignorere volden i den arabiske sektor, men dette avvises på det sterkeste av politiet. Det israelske politiet sier de gjør alt som står i sin makt for å stanse voldsbølgen. Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan har tett dialog med politiet om drapsbølgen.

– Volden og kriminaliteten i det arabiske samfunnet krever en målrettet kamp med alle midler som staten har til rådighet. Vi må erklære unntakstilstand, sier sikkerhetsministeren i en uttalelse.

Lederen av den arabiske felleslisten, en samling av arabiske partiet i den israelske nasjonalforsamlingen, la ut denne videoen fra helgens protest:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart