Israelsk-arabiske Beirut Hamud har prøvd å rekruttere andre israelere til Hizbollah sammen med ektemannen Bilal Bizari.

Hizbollah prøver å rekruttere israelere

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har avslørt terrorgruppen.

Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah jobber med å rekruttere israelske sivile til å gjennomføre terrorangrep på vegne av dem. Det har etterforskningen til den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet avdekket.

En Hizbollah-celle, samt identiteten til Hizbollah-fanger og rekrutter, ble oppdaget som følge av arrestasjonen av to israelske sivile fra den arabiske byen Majdal Krum den 6. juni. Informasjonen kom fram i avhør med dem.

Etterforskningen avdekket at Beirut Hamud, en kvinnelig israelsk statsborger fra Majdal Krum og som for tiden bor i Libanon med sin ektemann Bilal Bizari, hadde operert på vegne av Hizbollah, skriver Jerusalem Post.

Hamud jobber som journalist for avisen Al-Ahkbar, en avis med bånd til Hizbollah. En del av arbeidet til ekteparet har vært å rekruttere andre israelske statsborgere til å jobbe for den sjiamuslimske terrorgruppen.

Ifølge Shin Bet ble Hamud avhørt av sikkerhetsstyrkene i 2013 på mistanker om at hun hadde møtt medlemmer av Hizbollah på en konferanse i Marokko i 2008, i tillegg til en annen konferanse i Tunisia i 2012. Etter avhøret i 2013 flyttet hun fra Israel til Libanon, hvor hun giftet seg med Bizari.

I desember 2019 møtte Hamud to israelsk-arabiske kvinner i Tyrkia. De to kvinnene ble senere avhørt av Shin Bet for mistanke om at de i løpet av besøket hadde blitt forsøkt rekruttert til Hizbollah av Hamud og ektemannen.

Etterforskningen bekreftet at de to kvinnene hadde møtt Hamud. Det ble også bekreftet at møtet i Tyrkia hadde funnet sted. Det ble også avdekket hvordan Hizbollah brukte Hamud og ektemannen i et forsøk på å rekruttere flere israelere til å utføre aktiviteter for dem. Etter at etterforskningen var over ble de to kvinnene løslatt, men under gitte restriksjoner.

Som et ledd i kampen mot terror tok Shin Bet kontakt med Bilal i Libanon og advarte han om at Israel var klar over at de rekrutterte israelere for Hizbollah og at denne aktiviteten måtte opphøre med en gang.

– Shin Bet vil fortsette å jobbe resolutt for å overvåke og hindre alle spionasje- og terroraktivitet fra Hizbollah, sier sikkerhetstjenesten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart