Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israels første beduin ambassadør

Ishmael Khaldi har jobbet for Utenriksdepartementet siden 2014. Nå blir han Israels første beduin ambassadør. (Foto: UD)
Ishmael Khaldi er utnevnt til Israels nye ambassadør til Eritrea.

Utenriksdepartementet utnevnte søndag 5. juli Ishmael Khaldi til Israels nye ambassadør til Eritrea. Han blir dermed den første beduinen som tjenestegjør som israelsk ambassadør i utlandet, skriver Times of Israel.

Khaldi skapte også historie for over et tiår siden, da han ble den første beduin-israeler til å tjenestegjør som diplomat i Utenriksdepartementet. Han har siden hatt flere diplomatiske stillinger i USA og andre steder.

Beduiner er en arabisktalende folkegruppe som tidligere var nomader i store deler av Midtøsten og Nord-Afrika. I dag er det ikke så mange som fortsatt lever som nomader. Over 200.000 av innbyggerne i Israel er beduiner.

Den nye ambassadøren ble født i Khawaled i nærheten av Haifa, hvor han vokste opp som gjeter. Han har blitt velkjent i pro-israelske kretser for sitt diplomatiske arbeid, hvor han som muslim forsvarer Israel. Han har vært visekonsul på den amerikanske vestkysten og fungerende konsul i Miami, i tillegg til å ha ledet London-ambassadens arbeid mot BDS-bevegelsen.

Utnevnelsen av Khaldi ble kunngjort sammen med ti andre kandidater til utenrikstjenesten. Alle kandidatene må til slutt godkjennes av regjeringen.

Tidligere forsvars- og utenriksminister Avigdor Lieberman fra partiet Yisrael Beytenu hyller utnevnelsen i en Twitter-melding. Lieberman skriver blant annet at at Khaldi var en pålitelig rådgiver da han var utenriksminister.

– Han er kjent som en israelsk patriot som forsvarer staten [Israel] innstendig over hele verden, skriver Lieberman i Twitter-meldingen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart