Den israelsk-arabiske politikeren Sami Abu Shehadeh fra partiet Balad feiret løslatelsen til dømt terrorist. (Foto: Knesset)

Politiker feiret løslatelsen av terrorist

Nå er israelsk-arabiske Sami Abu Shehadeh under politietterforskning.

Den israelsk-arabiske politikeren Sami Abu Shehadeh, som sitter i Knesset for Den arabiske felleslisten, deltok nylig på en begivenhet hvor man feiret løslatelsen av den dømte terroristen Anis Saffouri, skriver Israel Hayom.

Saffouri ble i 2009 dømt til 14 års fengsel for å ha konspirert for å myrde piloter i det israelske flyvåpenet, soldater og forskere. Den israelske araberen fra den arabiske byen Shfaram i Nord-Israel ble dømt for å ha hjulpet og støttet fienden, ulovlig tilknytning til terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad, konspirasjon for å begå drap og brudd på våpenloven.

Den høyreorienterte vakthundgruppen Im Tirtzu har anmeldt hendelsen til politiet. De har også klaget politikeren inn for Knessets etiske komité.

Im Tirtzu mener Shehadeh og de andre deltakerne på begivenheten, inkludert en annen tidligere israelsk-arabisk politiker, har brutt paragraf 24 i Israels anti-terrorlov fra 2016, som forbyr å gi ros og støtte til terrorisme.

Saffouri ble tatt imot av hundrevis av innbyggere i Shfaram da han ble løslatt fra fengsel, inkludert en delegasjon fra Shehadehs parti Balad, som er en fraksjon av Den arabiske felleslisten. Medlemmer av delegasjonen talte under arrangementet og overrakte Saffouri en æresplakett. Balad har lastet opp bilder og videoer fra arrangementet på sin offisielle Facebook-side.

– Det er på tide å avslutte dobbelstandarden til fordel for politikere i Den arabiske felleslisten, som får frie tøyler av Høyesterett til å promotere terrorisme og trampe på loven, sier Tom Nisani i Im Tirtzus.

– Disse radikale oppviglerne hører hjemme i fengsel snarere enn i Knesset. Vi ber Knesset etiske komité og politiet om å bruke lovens fulle tyngde til å slå ned på Shehadeh og hans terror-støttende kolleger i Felleslisten, sier Nisani.

Det israelske politiet opplyser om at de etterforsker hendelsen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart