Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hundrevis av nye politifolk skal stanse voldsbølgen i det arabiske samfunnet

Politiet ved åstedet hvor en israelsk-arabisk mann ble funnet drept i byen Rameh 15. august 2021. (Foto: Flash90)
Drapsbølgen som herjer det arabiske samfunnet har så langt i år kostet 89 menneskeliv.

De siste årene har det arabiske samfunnet i Israel vært herjet av en volds- og drapsbølge. I fjor ble 96 israelske arabere drept og 2021 ligger an til å bli enda blodigere. Så langt i år har det vært hele 89 drap innad i det arabiske samfunnet. Det er alt fra familiefeider og mafiakriger til vold mot kvinner.

Tirsdag ble en mann i 30-årene skutt og drept i bilen sin i Negev-ørkenen, en dag etter to menn ble skutt og drept – en av dem midt i et bryllup. Nå lover israelske myndigheter å ta opp kampen mot de kriminelle. De vil rekruttere hundrevis av nye politifolk, i tillegg til å involvere Shin Bet, den israelske sikkerhetstjenesten, i dette arbeidet, skriver Times of Israel.

Israels sikkerhetsminister Omer Barlev opplyser om at de vil rekruttere 1100 nye politifolk til å jobbe med oppgaven. Ansettelsene vil begynne etter at det nye statsbudsjettet er vedtatt i løpet av de neste ukene. Det vil likevel ta flere måneder før tiltakene vil få en reell effekt på den voldelige situasjonen.

– La oss legge kortene på bordet – dette er ikke bare et problem med kriminelle familier, dette er et bred fenomen som er ledet av ekstremister som har tatt kontroll over de arabiske gatene, sier sikkerhetsministeren.

Han sier samtidig at politiet ikke kan løse situasjonen alene og etterspør mer lederskap fra arabiske ledere. Han viser til at det finnes rundt 400.000 ulovlige våpen i sirkulasjon i Israel, de fleste i det arabiske samfunnet.

Rundt 20 prosent, drøyt to millioner, av Israels innbyggere er arabere.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart