Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Muslimsk politiker: – Israel er en jødisk stat og vil forbli det

Den israelsk-arabiske politikeren Mansour Abbas sier Israel er en jødisk stat. (Foto. Yonatan Sindel/Flash90)
Historiske uttalelser fra den israelsk-arabiske politikeren Mansour Abbas.

– Staten Israel ble født som en jødisk stat og vil fortsette å være en jødisk stat, sier Mansour Abbas, leder av det arabisk-muslimske partiet Ra’am. Uttalelsen til Abbas er historisk, da den skiller seg helt ut i forhold til hva de arabiske partiene i Israel tidligere har ment, skriver avisen Jerusalem Post.

Synspunktene til arabiske partier har tidligere vært at Israel ikke skal være en jødisk stat. Arabiske partier har blant annet ønsket å endre «Loven om tilbakevending», som gir alle som er jøder, av jødisk avstamning, og deres ektefeller retten til å immigrere til Israel og få statsborgerskap. Araberne har ønsket å endre denne loven for å gjøre det enklere for arabere å flytte til Israel. Målet er bytte den jødiske majoriteten ut med en arabisk majoritet.

At Abbas nå «anerkjenner» Israel som en jødisk stat er dermed helt nytt. Abbas ble også historisk da han tidligere i år tok sitt muslimske parti med inn i regjeringskoalisjonen, som første arabiske parti i Israels historie.

Abbas og partiet hans får ikke uventet kritikk av andre arabiske partier i det israelske parlamentet. Heller ikke palestinske politikere er fornøyd med uttalelsen. Mahmoud Abbas, president i de palestinske selvstyreområdene, mener uttalelsene til den israelsk-arabiske politikeren er «uansvarlige».

PLOs eksekutivkomité, som består av representanter fra flere palestinske fraksjoner, uttrykker en «sterk fordømmelse» av uttalelsene til Mansour Abbas, som de mener ikke reflekterer synet til palestinerne.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart