Khaled Kabub (i midten) mottar applaus etter utnevnelsen til Høyesterett under en seremoni den 9. mai 2022. (Foto: Flash90)

Utnevnt til Israels første muslimske høyesterettsdommer

Flere kristne arabere har sittet i Høyesterett, men Khaled Kabub blir den første muslimske.

Dommeren Khaled Kabub ble mandag 9. mai første muslim til å bli utnevnt til Israels høyesterett. Alle tidligere israelske-arabere som har sittet i Høyesterett har vært kristne arabere, skriver Times of Israel.

Kabub ble utnevnt til Høyesterett i en seremoni ved presidentens bolig i Jerusalem, hvor totalt 81 dommere ble utnevnt til ulike rettsstillinger i landet. President Isaac Herzog, høyesterettspresident Esther Hayut og justisminister Gideon Sa’ar var til stede på den høytidelige seremonien.

64 år gamle Kabub, som frem til nå har fungert som visepresident for tingretten i Tel Aviv, erstatter den pensjonerte dommeren Neal Hendel.

Kabub begynte sin karriere som dommer ved domstol i Netanya i 1997. I 2003 ble han dommer ved tingretten i Tel Aviv og siden 2017 har han vært visepresident der. Han forsøkte også å bli høyesterettsdommer i 2018, men trakk seg da han innså at han ikke hadde nok støtte.

Muslimske Kabub var en av tre nye høyesterettsdommere som ble utnevnt av en komite for dommerutnevnelser i februar 2021. En av de andre utnevnte, dommer Gila Kanfi-Steinitz, er også en historisk. Hun blir den første jødiske kvinnen med bakgrunn fra arabisk land som sitter i Høyesterett.

PS: Muslimske Abdel Rahman Zuabi satt midlertidig i høyesterett en periode i 1999, men Kabub er den første som blir utnevnt til fast posisjon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart