Ella Waweya er den muslimske kvinnen med høyest rank i det israelske forsvaret. Hun er major i IDF. (Foto: Privat/IDF)

Arabiske kvinner som forsvarer Israel

Kristne og muslimske israelsk-arabiske kvinner tjenestegjør i det israelske forsvaret. En av dem er muslimske Ella Waweya, som er major i forsvaret.

Den israelske TV-kanalen i24 har laget en video med Ella Waweya, den muslimske kvinnen med høyest rank i det israelske forsvaret, og andre israelske kvinner som er stolt over å forsvare landet sitt – Israel.

I motsetning til jøder og drusere er ikke kristne og muslimske israelske-arabere forpliktet til å tjenestegjøre i forsvaret. Likevel er det hundrevis som hvert år verver seg som frivillig til IDF, både kvinner og menn.

Israelsk-arabiske Yoseph Haddad, som selv tjenestegjorde i IDF, møter i denne reportasjen Waweya, som i dag er major i det israelske forsvaret, og andre kvinner. Reportasjen foregår på arabisk og hebraisk, men den er tekstet til engelsk:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart