Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Homofil palestiner halshogd på Vestbredden

Palestinske Ahmad Abu Murkhiyeh levde i asyl i Israel, men ble drept på Vestbredden. (Foto: Privat)
Homofile Ahmad Abu Murkhiyeh fryktet for sitt liv og fikk asyl i Israel. Da han returnerte til hjembyen Hebron endte han opp med å bli brutalt drept.

En homofil palestinsk mann som hadde fått asyl i Israel ble drept og halshogd i byen Hebron på Vestbredden. Den mistenkte drapsmannen, som ble pågrepet av palestinsk politi i nærheten av åstedet, skal ha filmet drapet og lastet det opp i sosiale medier, skriver Times of Israel.

Offeret, 25 år gamle Ahmad Abu Murkhiyeh, hadde bodd i Israel de siste to årene som asylsøker. Israelske myndigheter erkjente at livet hans var i fare hvis han returnerte til de palestinske selvstyreområdene.

Det er ikke kjent hvordan og hvorfor han endte opp i Hebron. Venner av Abu Murkhiyeh i Israel tror han ble kidnappet til Vestbredden i forkant av drapet, men det er ikke kjent om de har bevis for denne påstanden.

Rita Petrenko, som leder en organisasjon som kjemper for homofiles rettigheter i det arabiske samfunnet, sier hun hjalp Abu Murkhiyeh med asylpapirene. Etter planen skulle han flytte til Canada og starte et nytt liv. Petrenko sier det er trist at han ikke rakk å flytte til Canada før han ble drept på brutalt vis.

Petrenko sier hun tviler på at Abu Murkhiyeh ville besøkt Vestbredden frivillig, siden han fryktet for hva familien eller innbyggerne i hjembyen hans ville gjøre mot ham. Abu Murkhiyeh skal i løpet av sin tid i Israel opphold seg ved flere tilfluktssteder for mennesker i LHTB-miljøet.

– Han var redd for sine brødre, onkler og fettere, forteller Petrenko.

Det er ikke kjent om Abu Murkhiyeh og drapsmannen kjente hverandre fra før. Palestinsk politi har ikke sagt noe om motivet for drapet.

Rundt 100 palestinere som identifiserer seg som medlemmer av LHTB-miljøet lever for øyeblikket som asylsøkere i Israel. Flere av dem har levd med diskriminering og i enkelte tilfeller vold fra lokalsamfunnet før de flyktet til Israel.

– Vi vil aldri slutte å kjempe for at andre som deg kan få lov til å leve som frie mennesker, sier organisasjonen Elem om drapet på 25-åringen.

Hila Peer fra Aguda, en israelsk organisasjon som fremmer homofiles rettigheter, sier drapet på Abu Murkhiyeh bare er nok et eksempel på hvor ille situasjonen er og hvor farlig det er å være homofil i de palestinske områdene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart