Palestinske Ahmad Abu Murkhiyeh levde i asyl i Israel, men ble drept på Vestbredden. (Foto: Privat)

Homofil palestiner halshogd på Vestbredden

Homofile Ahmad Abu Murkhiyeh fryktet for sitt liv og fikk asyl i Israel. Da han returnerte til hjembyen Hebron endte han opp med å bli brutalt drept.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En homofil palestinsk mann som hadde fått asyl i Israel ble drept og halshogd i byen Hebron på Vestbredden. Den mistenkte drapsmannen, som ble pågrepet av palestinsk politi i nærheten av åstedet, skal ha filmet drapet og lastet det opp i sosiale medier, skriver Times of Israel.

Offeret, 25 år gamle Ahmad Abu Murkhiyeh, hadde bodd i Israel de siste to årene som asylsøker. Israelske myndigheter erkjente at livet hans var i fare hvis han returnerte til de palestinske selvstyreområdene.

Det er ikke kjent hvordan og hvorfor han endte opp i Hebron. Venner av Abu Murkhiyeh i Israel tror han ble kidnappet til Vestbredden i forkant av drapet, men det er ikke kjent om de har bevis for denne påstanden.

Rita Petrenko, som leder en organisasjon som kjemper for homofiles rettigheter i det arabiske samfunnet, sier hun hjalp Abu Murkhiyeh med asylpapirene. Etter planen skulle han flytte til Canada og starte et nytt liv. Petrenko sier det er trist at han ikke rakk å flytte til Canada før han ble drept på brutalt vis.

Petrenko sier hun tviler på at Abu Murkhiyeh ville besøkt Vestbredden frivillig, siden han fryktet for hva familien eller innbyggerne i hjembyen hans ville gjøre mot ham. Abu Murkhiyeh skal i løpet av sin tid i Israel opphold seg ved flere tilfluktssteder for mennesker i LHTB-miljøet.

– Han var redd for sine brødre, onkler og fettere, forteller Petrenko.

Det er ikke kjent om Abu Murkhiyeh og drapsmannen kjente hverandre fra før. Palestinsk politi har ikke sagt noe om motivet for drapet.

Rundt 100 palestinere som identifiserer seg som medlemmer av LHTB-miljøet lever for øyeblikket som asylsøkere i Israel. Flere av dem har levd med diskriminering og i enkelte tilfeller vold fra lokalsamfunnet før de flyktet til Israel.

– Vi vil aldri slutte å kjempe for at andre som deg kan få lov til å leve som frie mennesker, sier organisasjonen Elem om drapet på 25-åringen.

Hila Peer fra Aguda, en israelsk organisasjon som fremmer homofiles rettigheter, sier drapet på Abu Murkhiyeh bare er nok et eksempel på hvor ille situasjonen er og hvor farlig det er å være homofil i de palestinske områdene.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart