Den israelsk-arabiske legen Abdullah Wathed blir en av Israels yngste professorer. (Foto: Sheba Medical Center)

Snart vil 35 år gamle Abdullah bli en av Israels yngste professorer i medisin

Dr. Abdullah Wathed er israelsk araber. I en alder av bare 35 år kan han snart kalle seg professor i medisin etter flere års forskning på revmatologiske lidelser.

Dr. Abdullah Wathed er en israelsk araber fra den arabiske landsbyen Jatt. I en alder av 35 er han allerede visedirektør ved avdeling for indremedisin og ledende revmatolog ved revmatologisk avdeling ved Sheba sykehus, skriver Yediot Ahronot (artikkelen er oversatt fra hebraisk)

Etter flere år med forskning innen revmatologi og svært lange arbeidsdager dedikert til å undervise studenter, får 35 år gamle Wathed snart tittelen professor.

Wathed blir en av Israels yngste professorer i medisin etter å ha blitt ansatt av prof. Howard Amital, direktør for indremedisin ved Sheba og direktør for Instituttet for autoimmune sykdommer.

– Det er et resultat av hardt arbeid. Jeg ble bevisst på viktigheten av forskning tidlig i min karriere. I løpet av min første praksismåned kontaktet jeg prof. Yehuda Sheinfeld, som er en ledende ekspert på Instituttet for autoimmune sykdommer i Sheba. Etter det gjennomførte jeg min første studie om antistoffer ved revmatoid artritt, som jeg presenterte i Frankrike i 2014. Resten er historie. Siden har jeg forsket på flere revmatologiske lidelser, sier Wathed.

Wathed er også medforfatter av flere vitenskapelige artikler om revmatologi, samtidig fullførte han praksis i indremedisin og dro til England for å forske. I skrivende stund har han allerede lagt navnet sitt til 200 vitenskapelige artikler.

Her er Watheds råd for å oppnå suksess i livet: – For å lykkes trenger du fire ting: drivkraft, å sette deg et mål, hardt arbeid og en mentor som tror på deg. Det er avgjørende å tro på seg selv og vite at man kan nå langt. Det er viktig å tro at du kan gjøre det.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og tilpasset miff.no av Kjetil Ravn Hansen

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart