Yahya Mahamid (Foto: privat)

Den muslimske sionisten Yahya Mahamid taler på Israelkonferansen

Under Israelkonferansen på Fornebu 9.-11. juni 2023, får du muligheten til å høre to spennende foredrag av den israelsk-arabiske muslimen som ble kampsoldat i IDF.

Sett av helgen 9.-11. juni 2023 i kalenderen. Det kommer til å bli en festhelg for Israel-venner fra hele landet. Klikk her for å komme til Checkin for påmelding!

«Muslimsk sionist» er kanskje ikke noe du hører om så ofte, men det er slik Yahya Mahamid omtaler seg selv. Yahya er en israelsk-født muslim og en iherdig forsvarer av Israel. I så stor grad at han meldte seg frivillig til tjeneste i det israelske forsvaret (IDF). Etter å ha forsvart landet sitt, har Yahya engasjert seg i å utdanne andre om antisemittisme og avsløre feilinformasjon om Israel.

Mahamaid vokste opp i Umm el-Fahm, en av Israels største arabiske byer. Som mange muslimer som vokser opp i Israel, ble han i en tidlig alder advart om ikke å stole på jøder. På videregående, under en leksjon om Holocaust, fortalte læreren hans til klassen at «det Hitler gjorde var bra.»

Etter hvert fikk han jobb på et hotell i Tel Aviv som ryddegutt. Han var nervøs for å jobbe med jødiske israelere, forsterket av det faktum at han ikke snakket hebraisk. Så møtte han kollegene sine. Og de godtok ham for den var og brydde seg ikke om han var jødisk eller ei. Han fikk seg jødiske venner og for å gjøre en lang historie kort – du kan komme til Israelkonferansen for å høre mer – kom han inn i infanteriet i IDF og tjenestegjorde deretter som skyteinstruktør og disiplinæroffiser.

Etter tjenesten ble han bedt om å delta i et spesialoppdrag. Han visste lite om detaljene, men oppdaget at han ville være en del av en delegasjon i Dubai som arbeidet for Abraham-avtalene, traktatene som normaliserer diplomatiske forbindelser mellom Israel, De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko. Det får høre mer om hvis du kommer på Israelkonferansen.

En liten video som forteller noe av Yahya Mahamids historie.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart