Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nytt massedrap i arabiske sektor – rekordmange drap så langt i år

Politiet på stedet hvor fire menn ble funnet skutt og drept i Abu Snan i Nord-Israel. (Foto: Flash90)
Over 150 israelske arabere er drept så langt i år. Israels statsminister vil involvere sikkerhetsbyrået Shin Bet i kampen mot de kriminelle gjengene.

Fire israelske arabere ble skutt og drept tirsdag, en av dem en lokal ordførerkandidat, i byen Abu Snan i Nord-Israel, skriver Times of Israel.

Den dødelige voldsbølgen som har herjet det arabiske samfunnet i Israel de siste årene har så langt i år kostet over 150 menneskeliv.

Ifølge redningstjenesten Magen David Adom ble de fire funnet døde på et jorde. En av dem Ghazi Sa’ab, var en lokal ordførerkandidat. Han hadde tidligere vært offiser i det israelske forsvaret og i det israelske politiet. De siste årene hadde han drevet en forretning i Abu Snan.

Det er andre dagen på rad at en lokal arabisk politiker blir drept, men politiet avviser at drapene er politiske og sier det relatert til kriminalitet. Tirsdagens skyteepisode er den dødeligste siden fem mennesker ble skutt og drept ved en bilvask for to måneder siden.

Lokale ledere fra den drusiske minoriteten i Israel gikk onsdag til streik i lokale institusjoner, som en respons på drapene. De mener politiet og regjeringen ikke gjør nok for å opprettholde sikkerheten i nord. Abu Snan har en befolkning blandet av muslimer, drusere og kristne.

Masseskytingen skjedde bare timer etter at statsminister Benjamin Netanyahu nok en gang tok til orde for å involvere den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet i kampen mot voldsbølgen. Shin Bets oppgave er i utgangspunktet å bekjempe terror, ikke kriminalitet.

– Vi vil utrydde organisert kriminalitet i Israels arabiske samfunn. Alle israelske borgere må få leve i sikkerhet og ikke i skyggen av trusselen fra innenlandsk terrorisme, sier den israelske statsministeren.

Både Netanyahu og sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir har ønsket å involvere Shin Bet i kampen mot voldsbølgen, men både Shin Bet selv og arabiske ledere har vært motvillige til at de skal bli involvert.

Så langt i år har det vært 156 drap i det arabiske samfunnet i Israel, de aller fleste er drept i skyteepisoder. På samme tidspunkt i fjor hadde det vært 68 drap. De fleste drapene dreier seg om krig mellom kriminelle organisasjoner og familiefeider, men også drap på kvinner er utbredt.

– Dette er en nødssituasjon som krever besluttsomme tiltak fra staten for å utrydde kriminaliteten og volden og forhindre ytterligere tap av liv, sier den israelske presidenten Isaac Herzog om voldsbølgen.

Det har vært 156 drap i arabisk sektor i Israel i år. Her er politiet på et åsted i Nord-Israel 3. mai 2023.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart