Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ros fra Jordan

Det er etter hvert blitt en tradisjon med en stor, årlig konferanse i Herzliya i Israel. Der stiller Israels elite opp, fra statsministeren og nedover. Politikere, intellektuelle og andre stiller opp i en fri og levende debatt om tidens og landets problemer. I år ble konferansen ekstra kjent fordi statsminister Sharon la fram sine tanker om den videre utviklingen.

I Jordan er det tydeligvis annerledes. 25. desember gjengav Jerusalem Post en artikkel fra Al-Dustur, en jordansk avis. Artikkelen var skrevet av Uraib al-Rantawi. Her er noe av det han skriver:

«Ikke noen arabisk konferanse ligner på den som blir holdt av Interdisciplinary Center i Herzliya hvert år, verken med hensyn til type saker som blir behandlet eller kvaliteten på og antallet deltakere. Og heller ikke med hensyn til åpen tale og den åpenheten som kjennetegner diskusjonen om de utfordringene som den hebraiske staten står overfor. »

Al-Rantawi skriver at konferansene i arabiske land er overfladiske, målet er helst å skaffe penger og å kjøpe flere hjem og luksusbiler. «Stanken av korrupsjon fyller nesen og det viktige resultatet av denne overfladiske aktiviteten er å at landene blir enda mer tilbakestående og får flere analfabeter.» Dersom noen ekspert eller intellektuell skulle komme i nærheten av å krysse «røde linjer» [temaer som er tabu], vil det føre til et ramaskrik. Debatten er verken kritisk eller original.

«I Israel,» skriver han, «er det ingen røde linjer for tanken, ingen røde linjer for diskusjon på alle sider. Frihet i absolutt forstand for ideer og tanker. … Resultatet er at ideene når fram til mange, og den hebraiske staten framskaffer eliter som bringer den framover for hver generasjon.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart