Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ros fra Jordan

Det er etter hvert blitt en tradisjon med en stor, årlig konferanse i Herzliya i Israel. Der stiller Israels elite opp, fra statsministeren og nedover. Politikere, intellektuelle og andre stiller opp i en fri og levende debatt om tidens og landets problemer. I år ble konferansen ekstra kjent fordi statsminister Sharon la fram sine tanker om den videre utviklingen.

I Jordan er det tydeligvis annerledes. 25. desember gjengav Jerusalem Post en artikkel fra Al-Dustur, en jordansk avis. Artikkelen var skrevet av Uraib al-Rantawi. Her er noe av det han skriver:

«Ikke noen arabisk konferanse ligner på den som blir holdt av Interdisciplinary Center i Herzliya hvert år, verken med hensyn til type saker som blir behandlet eller kvaliteten på og antallet deltakere. Og heller ikke med hensyn til åpen tale og den åpenheten som kjennetegner diskusjonen om de utfordringene som den hebraiske staten står overfor. »

Al-Rantawi skriver at konferansene i arabiske land er overfladiske, målet er helst å skaffe penger og å kjøpe flere hjem og luksusbiler. «Stanken av korrupsjon fyller nesen og det viktige resultatet av denne overfladiske aktiviteten er å at landene blir enda mer tilbakestående og får flere analfabeter.» Dersom noen ekspert eller intellektuell skulle komme i nærheten av å krysse «røde linjer» [temaer som er tabu], vil det føre til et ramaskrik. Debatten er verken kritisk eller original.

«I Israel,» skriver han, «er det ingen røde linjer for tanken, ingen røde linjer for diskusjon på alle sider. Frihet i absolutt forstand for ideer og tanker. … Resultatet er at ideene når fram til mange, og den hebraiske staten framskaffer eliter som bringer den framover for hver generasjon.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart