Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Ikke gi opp Irak

Vanligvis gjengir vi synspunktene til store grupper i Israel. Denne gangen gjelder det krigen i Irak. Vi har ikke tilgjengelige ferske meningsmålinger akkurat nå, men de fleste israelere håper nok fremdeles at Irak vil ligne mest mulig på et demokrati i framtiden.

Vanligvis gjengir vi synspunktene til store grupper i Israel. Denne gangen gjelder det krigen i Irak. Vi har ikke tilgjengelige ferske meningsmålinger akkurat nå, men de fleste israelere håper nok fremdeles at Irak vil ligne mest mulig på et demokrati i framtiden. Vi gjengir her fritt synspunkter fra en amerikansk jøde på høyresiden. Han heter Mark Steyn, og skriver fast i Jerusalem Post. Han er redaktør av Hollinger Inc, som blant annet eier denne avisen. Artikkelen stod 1. juni 2004, og het Ikke gi opp Ira.

Innledningsvis siterer han en rekke journalister som støttet Irak-krigen med sterke ord i første omgang, men nå har snudd. Steyn mener at det først og fremst viser at de mangler modenhet. Alle som støtter at soldater skal gå inn i et land hvor det er fiender, bør vite at det fører til at folk blir drept. Sivile blir drept, skoler eller bryllupper blir truffet av bomber, fanger blir utsatt for overgrep. Det skjer i alle krige.

Riktignok var vel ikke alle de seksuelle overgrepene uunngåelige. Men ellers er det slikt som er nødt til å skje. Spørsmålet er: Tjener Irak på det, tross alt? Irak tjener på det Steyns svar er helt klart: Irak har allerede tjent på det. Der er over 8.000 byer og landsbyer i Irak. Hvis den borgerkrigen mange har spådd var brutt ut i en av dem, eller hvis det var en stor anti-amerikansk demonstrasjon, ville vi nok fått det grundig meldt. Men det skjer ikk.

I sunni-triangelet er det riktignok for lite politi. Men heller ikke det står i brann. Muqtada al-Sadr, som forsøkte å spille Khomeini i april, får støtte fra noen, men oppslutningen er tydeligvis liten og minkende. [Det er som vi må vente at religiøse grupper forsøker, også med vold, å skaffe seg en makt som de ikke kan skaffe seg i den demokratiske prosessen som ligger foran. Det er viktig at de ikke blir heiet fram, men får beskjed om å kjempe med demokratiske midler.] I mellomtiden holder flere og flere byer valg og stemmer inn uavhengige sekulære og representanter for de ikke-religiøse partien.

Irak vil ikke bli perfekt. Men det vil bli bedre enn det var, og bedre enn de fleste naboene

Stemningen i USA Vi hører stadig at støtten til president Bush minker. Men det skyldes ikke nødvendigvis at amerikanere flest er for å stikke av fra Irak, mener Steyn. I en meningsmåling for Fox News den siste uken av mai ble folk spurt hva de mente USA burde gjøre mot de stadige voldsangrepene mot amerikanske tropper i Irak. 32 % svarte "trekke seg ut", 52 % svarte "bruke mer makt&quot.

Det er heller ikke uten videre slik at demokratenes kandidat, John Kerry, vil føre en svakere politikk. Den siste fredagen i mai sa han til terroristene: "Dette landet står sammen i sin beslutning om å ødelegge dere. Som øverstkommanderende vil jeg sette inn hele nasjonens styrke på å finne og knuse deres nettverk. Vi vil bruke alle tilgjengelige ressurser for å ødelegge dere." Steyn mener at Kerry er en værhane. Dette er det han føler han må si nå, slik stemningen i USA er blant folk fles.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart