Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kina, Israel og Syria

President Bashar Assad av Syria har vært på besøk i Kina. Det var også - samtidig - Ehud Olmert fra Israel. Han er minister for handel, industri og arbeid.

President Bashar Assad av Syria har vært på besøk i Kina. Det var også – samtidig – Ehud Olmert fra Israel. Han er minister for handel, industri og arbeid. Kineserne spurte Assad forsiktig om han kunne være villig til å treffe Ehud Olmert. Dette spørsmålet førte til at Assad avbrøt besøket og avlyste et besøk i Shanghai. Så slik er viljen til samtaler der i gården. Israels ambassadør i Kina benekter at det ble framsatt noe "forslag" om møte. Det vil vel si at en liten antydning var nok for Assad til å reagere slik

Bedring igjen med Kina I årene fram til 2000 hadde Israel og Kina nære forbindelser på mange felter. Det kom så langt at Israel skulle levere et spionfly (som også kan lede krig effektivt). Men etter et meget sterkt press fra USA måtte Israel avlyse salget. USA sa at et slikt fly ville øke effektiviteten av de kinesiske styrkene og øke faren for et angrep på Taiwan og for amerikanske piloter som ville delta på Taiwans side i en slik kri.

Kineserne tok det lite nådig opp, og forbindelsen til Israel har ligget noe nede siden den gangen. Nå er den tydeligvis i ferd med å ta seg opp igjen. En israelsk delegasjon på 200 forretningsfolk var på besøk i Kina sammen med Olmert. Det dreier seg først og fremst om israelsk høyteknologi. Det er opprettet et fond på halvannen milliard kroner som skal fremme israelske produkter. Blant annet er det tale om sikkerhetsutstyr i forbindelse med OL i Beijing i 200.

Handelen økte med 20 % det siste året, til mer enn 12 milliarder kroner, ifølge kinesiske talsmen.

Kilde: Artikkel i Jerusalem Post 24. juni 2004, skrevet av avisens stab og nyhetsbyrået A.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart