Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Silvan Shalom tilbake i Tunisia

Israels utenriksminister Silvan Shalom kom tilbake til landet han ble født i denne uken.
Silvan Shalom ble født i Tunisia, men foreldrene immigrerte til Israel da han ennå var en baby. (Foto: GPO)

Israels utenriksminister Silvan Shalom kom tilbake til landet han ble født i denne uken.

Under en FN-konfernase om informasjonssamfunnet hadde Shalom samtale med PA-formann Mahmoud Abbas. Det var det første møtet på så høyt nivå siden juni. Toppmøtet varte omkring en halvtime, skriver Jerusalem Post.
– Møtet var ikke planlagt, sier en tjenestemann til Ha’aretz.
– Det var et veldig godt møte. Abbas sa han var glad for å møtes, sier Shalom. Jeg fortalte ham at Hamas prøver å undergrave hans regime, rapporterer Shalom.

I sin tale ba Shalom det internasjonale samfunnet forene seg, også på områder som internettet og kommunikasjon, for å bekjempe global terrorisme som helhet, og spesielt Hamas sin aktivitet på Internett.

Israels utenriksminister ba alle de arabiske landene om å normalisere sitt forhold til Israel, og ba dem ikke knytte normaliseringsprosessen til de diplomatiske forholdene med palestinerne, skriver Yedioth Aharonoth.
Israel har posisjonert seg helt i verdenstoppen når det gjelder teknologi, sa utenriksministeren.

Landet er ikke lenger en ensom øy, og er ikke interessert i å leve i isolasjon. Israels nyskapninger og teknologiske utvikling kan bistå hele regionen og det internasjonale samfunnet, og ikke bare den israelske økonomien, var hans budskap.

Hamas kaller Shalom «terrorist»
I mellomtiden har Hamas rykket ut og fordømt Shaloms besøk i Tunisia. Terrororganisasjonen har publisert en uttalelse hvor de kritiserer Tunisia for å være vertskap for «terroristen Shalom.» De fordømmer, hva de kaller, Tunisias invitasjon til «utenriksministeren for den zionistiske enheten, terroristen Silvan Shalom, som ankom med en stor zionistisk delegasjon. Det finnes mange muligheter for delegasjonen som ankom Tunisia med unnskyldingen om å skulle delta i teknologikonferansen, mens zionistenheten fortsetter dens aggresjon mot det palestinske folk.»

PA-formann Mahmoud Abbas deltok også på konferansen, og måtte derfor tåle kraftig kritikk fra Hamas. De beskriver hans deltakelse som «et motbydelig trekk og en dolk i ryggen på det palestinske folk.»

Likevel ble Silvan Shalom mottatt med applaus, både før og etter talen sin, og arabiske TV-kanaler viste mye interesse for utenriksministeren.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart