Forplikter seg på ny til det arabiske initiativet

De arabiske utenriksministrene forpliktet seg torsdag på nytt til Det arabiske fredsinitiativet. De lover anerkjennelse av Israel, men kun dersom man trekker seg tilbake til grensene fra 1967. I initiativet ligger også krav om de palestinske flyktningenes rett til å vende tilbake. Dersom dette kravet blir innfridd vil Israel relativt raskt opphøre å være en stat med jødisk flertall. Enkelte land ønsket å trekke tilbake tilbudet da saken var oppe i Den arabiske liga, men dette vant lite gehør. I følge den syriske utenriksministeren Walid Moallem er det Israels "manglende vilje til å ta nye diplomatiske steg" i fredsprosessen, som gjør at man igjen har fremmet dette initiativet. Les hvorfor Israel avviser den arabiske "freden"

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart