Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arabisk toppmøte stætter Bashir

Den internasjonale straffedomstolen i Haag har utstedt arrestordre på presidenten i Sudan, Omar al-Bashir, for å ha stått bak krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.
Disse landene som avviser at det er snakk om krigsforbrytelser når muslimer dreper hundretusener og jager millioner, er de samme som er kolossalt opptatt av å fordømme Israel for handlinger som - uansett hvordan man ser på bakgrunnen for dem og hvor berettiget de måtte være - er av langt mindre skala. På bildet Sudans president Omar al-Bashir.

Bakgrunnen er konflikten i Darfur (som er en del av Sudan). Et vanlig anslag på tap der de senere år er ca. 300.000 drepte og ca. 2,5 millioner flyktninger. Styrker som Bashirs regjering støtter har spilt en ytterst tvilsom rolle i den sammenhengen. – I tillegg kommer folkemordet på kristne og animister i Sør-Sudan. Men det er han visst ikke tiltalt for.

Arabisk toppmøte
I begynnelsen av mars inviterte den vesle Golf-staten Qatar til arabisk toppmøte. Qatar er blant de landene som har mest naturgass. Hensikten med toppmøtet var å forsøke å få til en felles arabisk politikk i ulike konflikter med Iran, som ikke er arabisk og som er styrt av shia-muslimer. Den arabiske verden er stort sett styrt av sunni-muslimer.

Egypt boikottet toppmøtet i den forstand at landet sendte en delegasjon på lavt nivå. Bakgrunnen var et dårlig forhold til Qatar etter at Qatar arbeidet for å samle støtte til Hamas under Gaza-krigen i 2008-9. Saudi-Arabia stilte med toppfolkene selv om de er bekymret over det de betrakter som en for vennlig holdning fra Qatar overfor Iran.

Full støtte til Bashir
Men om det er mange konflikter og uenigheter blant araberne, står de samlet i en sak: Full avvisning av alle anklager mot Sudans president. Etter at arrestordren ble utstedt, har Bashir besøkt Egypt, Eritrea, Libya og nå altså Qatar. Toppmøtet gjentok sin støtte til Sudan og sin avvisning av Den internasjonale straffedomstolen mot «hans Eksellense» (president Bashir).

Disse landene som avviser at det er snakk om krigsforbrytelser når muslimer dreper hundretusener og jager millioner, er de samme som er kolossalt opptatt av å fordømme Israel for handlinger som – uansett hvordan man ser på bakgrunnen for dem og hvor berettiget de måtte være – er av langt mindre skala.

Hovedkilde: En artikkel fra Reuters, gjengitt på haaretz.com 31. mars 2009.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart